Bilfen Grubu desteği ve 30 yıllık Bilfen tecrübesinden destek alarak, değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek adına, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerle buluşacak olan Bilnet Okulları Samsun Kampüsü'nün önceki akşam lansman toplantısı yapıldı.

Türkiye'deki eğitim serüvenine Samsun'da açtığı 11. kampüs ile devam edecek olan Bilnet Okulları, düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bilnet Okulları Samsun Kampüsü kurucuları Dr. Hakan Özcan ve Dr. Hikmet Çavuş ile Bilnet Okulları CEO'su Faruk Tatar'ın katıldığı basın toplantısının ardından, açılış lansmanına geçildi. Öğrencilerin İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan lansmanda, ardından konuşmalar yapıldı.

EĞİTİME YATIRIM DEVAM EDECEK

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hikmet Çavuş, "Medical Park olarak kendi üniversitemiz var, bu gün de eğitim alanında yaptığımız bu önemli yatırım nedeniyle gururluyuz" dedi. Dr. Hakan Özcan ise "Sağlıkta olduğu gibi eğitimde de yatırım yapmayı ihtiyaç gördük ve bunu Türkiye'nin en tecrübeli markası Bilfen ile yapmaya karar verdik" diye konuştu. CEO Faruk Tatar, "Samsun'da başarıyı yakaladıktan sonra Karadeniz'in tamamında da okullar açma planımız var. Bu yatırımın Samsun'a neler kazandıracağını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE REFORM

Ardından verilen geniş katılımlı kokteylde, Bilnet yetkilileri misafirlerle tek tek ilgilenirken, katılımcılara müzik dinletisi verildi. Kokteylin ardından açılış lansmanına geçildi. Açılış konuşmasını yapan Dr. Hakan Özcan, "Şehrimizin ülkesimizin refaha ulaşmasında eğitim kilit role sahip. İşimiz gereği şimdiye kadar sağlık alanında uğraş verdik. Sağlık alanında bilgi birikimi büyük Medical Park ile ortaklık yaptık. Eğitimde de reform ihtiyacı olduğunu görerek, Türkiye'nin en tecrübeli eğitim kurumu Bilnet ile şehrimize yatırım yapmaya karar verdik. Sağlıkta koyduğumuz hedef gibi eğitimde de Anadolu'nun en güçlü eğitim kurumları arasında olmayı hedefliyoruz" dedi.

EZBER BOZACAĞIZ

Lansmanda "Niçin yeni eğitim-öğretim tasarımı" isimli bir sunum yapan Bilnet Okulları CEO'su Faruk Tatar, "28 yıldır bu işi yapan bir öğretmenim. Her 20-25 yılda öğrenci, veli ve öğretmen kuşağı değişir. Eğitim kurumlarının da eğitim anlayışının değişmesi zorunludur. 7 yıl önce bunu görerek çalışma yapmaya başladık. 30 yıllık özel okul tecrübesine sahibiz. Samsun'da eğitim alanında ezber bozmaya geldik, bu nedenle de güçlü ortaklarımızla yola çıktık" ifadelerini kullandı.

SAMSUN İVME KAZANDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Bilnet Okulları'nın Samsun için önemli bir eğitim yatırımı olduğunu vurgulayarak, "Samsun'un en büyük atılımı ihtisaslaşmış hizmetlerde yapacağı öngörülüyordu. Görüldüğü üzere; Samsun sağlık ve eğitim alanında ivme kazandı. Hakan ve Hikmet bey, sağlıkta çok büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Aynı atılımı eğitimde de yapacaklarına eminim" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Konuşmaların ardından Bilnet Samsun Kampüsü'nün temsili anahtarı teslim edildi ve protokolün katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Lansman toplantısına ayrıca, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, MHP İl Başkanı Taner Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, işadamları, eğitimciler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Şükrü Berk ASKAR