Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan 'Niksar Şehir Buluşmaları' adı altında, Niksar'da ki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, işadamları ve oda başkanlarının katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıda konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; 'Bizlerin gayesi makamlar değil, insanımızın gönlüne nakşetme ve Allah rızasıdır. Bu düsturu kendimize yol edinerek, 2014 yılında başladığımız bu sürecin dördüncü yılındayız. Bu dört yıla toplamda 125 proje sığdırdık' dedi.
Programda açılış konuşması yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 4 yılda 125 projeyi tamamladıklarını belirterek, 2018 yılında büyük hedeflerinin olduğunu söyledi. Başkan Özcan yaptığı konuşmada; 'Bizler 'Niksar Şehir Buluşmaları' kapsamında tüm insanlarımızla bir araya gelme ve siz saygıdeğer katılımcıların fikirlerinden yararlanmak adına böyle bir platformda buluştuk. Niksar sevgimiz, sevdamız diyerek 2014 yılında hemşehrilerimizin teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Bizlerin gayesi makamlar değil, insanımızın gönlüne nakşetme ve Allah rızasıdır. Bu düsturu kendimize yol edinerek, 2014 yılında başladığımız bu sürecin dördüncü yılındayız. Bu dört yıla toplamda 125 proje sığdırdık. Bu projelerin bütçesi ise 150 milyona yakın projelerdir. Bizler bu 150 milyon liranın yaklaşık 12 milyon lirasını belediyemiz bütçesinden karşıladık. Diğer kalan meblağı ise hibe ve yaptığımız projeler sayesinde bakanlıklardan ilçemize hizmet olarak kazandırdık. Bu projelerimizden en önemlisi Kapalı Semt Pazarı ve Otopark Projemiz ile Ayvaz Suyu Teknoloji Yenileme ve Kapasite Artırım Projelerimizdir.

'Meydanı olmayan şehrin kalbi de olmaz'

Kapalı Semt Pazarı Projemizi bu yıl Niksar halkımızın hizmetine sunacağız. İçerisinde Düğün Salonu, Çocuk Oyun Alanları, Eğlence Merkezi, Bowling, Kafeterya, Kapalı Otopark ve Semt Pazarımız bulunmaktadır. İnşallah yakın zamanda açılışlarımız başlayacak. Pazarcı esnafımızı kapalı semt pazarına taşıdığımız zaman şu anda Pazar kurulan alanın altına 3 kat otopark ve üzerine Niksar'a yakışır bir meydan inşa edeceğiz.
Bizler göreve geldiğimizde aylık 50 bin lira zarar eden bir işletmemiz vardı. Bizler ya bu işletmeyi kapatacaktık ya da yatırım yapacaktır. En kolayı kapatmak. Biz bu şehrin geleceği olan bir işletmeyi başımızın üzerinde tutarız. Ayvaz işletmemize 10 milyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Şu anda bölgenin lideri konumundayız. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ayvaz Suyumuz 'Avrupa Kalite Ödülü' almaya hak kazandı. Niksar denildiğinde akla gelen suyumuz ve cevizimiz. Değerlerimize el birliği ile sahip çıkmalıyız' dedi. Toplantı karşılıklı fikir alış verişinin ardından son buldu. Düzenlenen toplantıya Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın yanı sıra Sivil Toplum Temsilcileri ve iş adamları katıldılar.

Niksar’da “Şehir Buluşmaları” toplantısı yapıldı