MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Münbiç'te belirsizlik olduğunu ve ABD'nin, yönetiminde yaşanan değişiklikle beraber yapacağı hamleleri kestirmenin güç olduğunu belirtti.
Usta, "ABD'nin oradan beklentisi, 'birlikte güvenlik bölgesi oluşturalım, bölgenin kontrolünü beraber sağlayalım' idi. Oralar bizim sınırlarımız, ABD'ye bu konuda ne kadar güven olur zaman gösterecek. Kritik nokta, Türkiye'nin kararlılığını göstermesidir. 'Ben sınırlarımda böyle bir terör yuvalanması istemiyorum. Karşıma kim çıkarsa çıksın' denirse, kimse Türkiye'nin karşısında duramaz. Bu çok net" dedi.

CHP'Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye'nin operasyonlarla ilgili kararlı olduğuna dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "CHP ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Afrin için gösterdiği tavır ortada. Münbiç için de farklı bir şey görmek mümkün olmayacak. Özellikle CHP, Afrin için önce 'girilmesin' dedi, girildikten sonra 'şehrin içerisine girilmesin' dedi. Başarılı olunca da operasyonları sahiplenmeyi tercih etti. Onları anlamak mümkün değil" ifadelerine yer verdi.