Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, halk ekmeğinin bakkallarda satışının gündemde olduğunu açıkladı. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, böyle bir talebin Samsun'da gündeme gelmediğini dile getirdi.

İSMİ HALK EKMEK

İlkadım İlçesi'nde 102 çalışan fırının bulunduğunu dile getiren Başkan Yiğit, Samsun genelinde ise bu sayının 180 civarında olduğunu ifade etti. Yiğit, 'Samsun'da çalışan fırıncıların kapasiteleri yüzde 30 ile 50 arasında, bugün Samsun'un nüfusu 3 kat artsa ekmek talebini fırınlar rahatlıkla karşılar. Ancak özel bir firma, zamanında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle halk ekmeği açtı, ismi halk ekmek ama tamamen özel firma üretiyor. Sadece İlkadım'ı kapsayan yaklaşık 40'a yakın büfeleri var. Halk ekmeğinin bakkallarda satılmasıyla ilgili de bir talep Samsun'da olmadı ama bazı illerde böyle bir uygulama gündeme geldi. Ancak böyle bir uygulama hayata geçerse bu durum fırıncı esnafının aleyhine olur' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL