TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca bu yıl 12'ncisi düzenlenen '12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla, biyoloji, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, tarih, Türkçe alanlarında gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda sergilenen 80 projeden 29'u Adana'daki ortaokullarından seçildi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Sergiye katılan projelerden 9'undan 6'sı birincilik ödülü alırken, 1 proje ikincilik ve 2 proje ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.
Adana Bilim ve Sanat Merkezi'nin 'Değerli Deyişler' ve 'İzlemeye Değer' projeleri, matematik alanından Kenan Çetinel Ortaokulu'nun '4 ile Kolay Bölünebilme' projesi ve Şehit Murat Savaş Kale Ortaokulu'nun 'Daire Üzerindeki Noktalar Arasında Atlamalar Yaparak Oluşacak Şekli Tahmin Etme' projesi, tarih alanından Adana Bilim ve Sanat Merkezi'nin 'Hatırla Beni' projesi ve Türkçe alanından Özel Adana Okyanus Ortaokulu'nun 'Türk Mitolojisini Eğlenerek Öğreniyorum' projesi birincilik ödülü aldı.
Ayrıca Bilim ve Sanat Merkezinin Türkçe alanından 'Yaratıcı Kutular' projesi ikincilik ödülü alırken; fizik alanından 'Evim Kuzey Cepheli ve Güneşli' projesi, kimya alanında ise 'Bitki Köklerinden Elektrik Üretiyorum' projesi üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Adana’dan 9 proje ödül almaya hak kazandı