Yeni ürünün özelliklerini ilk deneyecek kişiler Office Insiders programına dahil olan Office 365 kullanıcıları olacak.

Yapay zeka desteğinin ana amacı, Excel hücrelerine girdiğiniz verileri anlayabilmek ve size ek bilgi sunabilmek. Şimdilik bu güncelleme sayesinde şehir, eyaletl ve ülke isimleri (ve tabii ki posta kodları) coğrafi verilerle ilişkilendirilebilecek.

Excel dosyanızda Oregon eyaletine ait bir listenin olduğunu varsayalım. Otomatik olarak bu listede yer alan şehirlerin ABD'de hangi alanlarda çok iyi olduğunu tablonuza ekleyebilecek, Microsoft Bing verileriyle şehirlere yönelik demografik bilgilere hızlıca ulaşabileceksiniz. Sadece bu da değil, benzer şekilde Excel artık bir şirket hakkındaki finansal verileri de otomatik olarak çekebiliyor.

Microsoft Office 365 Direktörü olan Rob Howard ekibinin bu iki özellikle başlamaya karar verdiklerini söyledi çünkü Excel kullanıcıları bu iki konu üzerinde zaten oldukça yoğun çalışıyorlarmış. Bu yeni özellik Excel'in 'Data-Veri' sekmesi altında erişilebilir olacak. Otomatik olarak veri çekerken Excel karar veremezse eğer bu durumda doğruyu bulabilmek için size sorular sorabilecek.

Howard henüz tam olarak ne gibi yeni özellikler üzerinde çalıştıklarına değinmese de şirketlerin kendi içlerindeki verileri bu sisteme entegre edebilecekleri bir özellik üzerinde de çalıştıklarını söyledi. Yani şirket içindeki bilgiler de Excel üzerinde çalışırken otomatik olarak hücrelere eklenebilecek ve Excel satırları arasında kaybolmak biraz daha az can sıkıcı olacak diyebiliriz. Şirketlerin çok fazla özel verisi olduğu aşikar ve bu verilere erişmek ve bir yerden başka bir yere getirmek gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Şimdilik sadece Office 365 Insiders'in İngilizce sürümünde kullanılmaya başlanan bu özellikler ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcılara açılacaktır.

KAYNAK:WEBRAZZİ