Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen programa Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. 'Yeni nesil çocuklar, yeni nesi kütüphaneler' konulu 54. Kütüphane Haftası programına katılan Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, kütüphanedeki minik öğrenci ve gençlerle yakından ilgilenip bol bol sohbet etti. Arıcan, daha sonra, Kütüphaneler Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasında en fazla kitap okuyan çocuk kategori birincisi Asmin Seçen, genç kategorisi birincisi Elif Sarıyıldız ve yetişkin kategorisi birincisi Emine Zeyrek'i çeyrek altınla ödüllendirildi. Diğer kategorilerde dereceye giren öğrencilere de ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ve Kütüphane Müdürü Fikret Ulaş verdi.
Yetişkin kategorisinde birinci olan ve aynı zamanda arkeolog olduğunu belirten Emine Zeyrek, 'Kütüphane geçmişim çok eskilere dayanıyor neredeyse 23 yıllık bir süre. Onların güler yüzü ve iyi niyeti beni sürekli buraya gelmeme teşvik etti ve ben hep isteyerek geldim. Benim için kitap okumak dünyanın en zevkli şeylerinden birisidir. Özellikle zor ve zahmetli geçirdiğimiz bu süreçte kitap okumak terapi anlamında beni çok rahatlattı. Bu anlamda kütüphane müdürü ve çalışanlarına teşekkür ederim' dedi.
Cizre Kaymakamı Faik Arıcan ise, 'Amacımız böyle anlamı bir etkinliği bir güne veya yarım saatlik bir etkinliğe sığdırmak değil. Bugünün anlamına uygun olarak ve bugünün duyguları ile konuyu daha çok vurgulamak ve halkımıza tanıtmayı arzu ve temenni ediyoruz. Kütüphanenin şuan bulunduğu binanın geçici olarak alındı. Bu bina çok da sağlıklı ve konforlu bir bina değil. Ama Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından ilçemize çok modern bir kütüphane yapılacak Ankara'daki Milli Kütüphane büyüklüğünde olmasa bile onun benzeri ve onun içerisindeki donanım ve bölümlerin benzeri olan bir kütüphaneyi ilçemize kazandıracağız' diye konuştu.
Cizre Halk Kütüphanesi Müdürü Fikret Ulaş, 'Çağımız da artık her şey dijitalleşerek internet de okuduğum şeylerle gazeteye dokunarak okuduğum şey daha fazla keyif veriyor. Çağ değişse de biz kütüphaneden kitaptan hiçbir zaman korkmamalıyız. Biz oku diye başlayan bir ümmetin evlatlarıyız. Kendi gençlerimizi kendi neslimizi de buna uygun şekilde geleceğe hazırlamamız gerekir' ifadelerinde bulundu.
Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Cizre’de 54. Kütüphane Haftası etkinliği