Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen 'Türkiye'de Demir Yolu Sektörünün Potansiyeli' konulu panele katılan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, 'Karabük Üniversitesi olarak demir yolu sektörü için nitelikli personel yetiştiriyoruz. Ayrıca ulusal raylı sistemler projelerinde de aktif olarak yer alıyoruz. Bu noktada Türkiye'de proje geliştirmek isteyen Alman firma ve üniversiteler ile iş birliğine açığız' dedi. Almanya'nın Nürnberg şehrinde, ERC Ltd. Şti., AEbt GmbH firması ve Bahntechnik/CNA e.V. kümelenmesi ortaklığında 'Türkiye'de Demir Yolu Sektörünün Potansiyeli' konulu panel düzenlendi. Karabük Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar'ın temsil ettiği panele DB Systemtechnik GmbH, Siemens AG, Stadler AG ve ASAŞ olmak üzere Almanya ve Türkiye'den demir yolu sektöründe öncü birçok firma, kurum ve kuruluş katıldı.
Etkinlikte Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Yaşar panelde ayrıca Türkiye demir yolu sektörü hakkında bilgiler verdi. Birebir görüşmelerin de gerçekleştiği etkinlikte, katılımcı firmalar ve kurumlar arasında geleceğe yönelik birçok iş birliği ve projenin temeli atıldı.
Karabük Üniversitesi ve ERC arasında iş birliği protokolü imzalandı
Etkinliğin ikinci gününde Karabük Üniversitesi ve ERC Ltd. Şti. arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı. İmzalanan protokolle Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümünün geliştirilmesine yönelik akademik personel ve öğrencilerin eğitimi, eğitim içerik ve olanaklarının iyileştirilmesine yönelik danışmanlık, Türkiye'de raylı sistemler alanında ortak araştırma ve geliştirme projelerinin yürütülmesi, öğrencilerin iş başı eğitim programları, Erasmus staj programları, endüstri stajları ve tez araştırmaları desteklenecek.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, raylı sistemler projeleri ve eğitiminde öncü üniversite olan Karabük Üniversitesi ile başta Almanya, Avusturya ve İsviçre olmak üzere Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde demir yolu alanında faaliyet gösteren ERC Ltd. Şti. arasında aktif bir iş birliği geliştireceklerini belirtti. ERC Ltd. Şti. Genel Müdürü Alp Giray Karabacak ise demir yolu alanında sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeyi, yerlileşme ve millileşme sürecinde olan Türkiye demir yolu sektörüne getirmeyi ve bu alanda uzmanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek Karabük Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Etkinikte Nürnberg Georg Simon Ohm Teknoloji Üniversitesi Araç Mühendisliği Enstitüsü, Karabük Üniversitesi, AEbt GmbH ve ERC Ltd. Şti. arasında tanışma toplantısı düzenlendi. Bu toplantı esnasında Karabük Üniversitesi ile Georg Simon Ohm Teknoloji Üniversitesi arasında geleceğe yönelik yürütülebilecek ortak çalışmalar üzerine fikir paylaşımı yapıldı ve iki üniversite arasında iş birliğinin temelleri atıldı.

Almanya’da, Türkiye’nin demir yolu sektörü ele alındı