Ramazan Bayramı'na az bir süre kala emekli memur maaşı bayram ikramiyesi 2018 yılında ne kadar olacak sorusu merak ediliyordu. Peki bayram ikramiyesi konusu Kamu Personeli Denetleme Kurulu (KPDK) toplantısında gündemde yer aldı mı?

BAYRAM İKRAMİYESİ GÜNDEMDE YER ALDI MI?

Kamu Personeli Denetleme Kurulu (KPDK) toplantısı Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun önderliğinde tamamlandı. Memur ve emeklilerin heyecanla beklediği memur ve emekliye bayram ikramiyesi konusu ise gündemde yer almadı.

Sosyal taraflarla, bürokrasiyi bir araya getiren toplantıda, kamu çalışanlarıyla ilgili 2018 yılında yapılacaklar değerlendirildi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada kamu personel sisteminde iş güvencesi ve kadrolu istihdamın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Kamu iradesinin çözümü beklenen konulara yönelik sonuç üretmesi gerektiğini yineleyen Yalçın, kamu görevlilerinin beklentilerini sıraladı.

Memur ve emeklilerin heyecanla beklediği memur ve emekliye bayram ikramiyesi konusu ise gündemde yer almadı. KPDK toplantısında öne çıkan konular kamu personelinin izinleri ve kadrolu istihdam oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Komisyon çalışmalarımız çerçevesinde birinci gündem maddemiz izin konuları, alt komisyonumuzun önerilerini değerlendireceğiz. Bir diğer konumuz da 2011 yılında yasal zemine kavuşan esnek çalışma modellerimiz, bu konuda da gerçekleştirilen sunumları dinleyeceğiz' dedi.