Kütüphanelerde bilgi belge otomasyonu programının kullanımıyla rahatlıkla katalog taraması yapabildiğini belirten Rektör Orbay, 'İlçelerde bulunan kütüphanelerimiz yüksekokullarımızın uzmanlaştığı alanlara yönelik materyallere ve genel okuyucuların yararlanacağı kitaplara sahipken kütüphanemizde görme engelli kullanıcılarımıza yönelik olanaklarımız aktif durumdadır. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca mevcut basılı ve elektronik kaynakların korunması, kullandırılması, basılı ve elektronik yayın sağlama, kataloglama, tarama, depolama, ödünç, rezerv, hizmetleri verilmektedir. Öğrencilerimiz kampüs içi erişimle 13 bin 303 kitap, 4 bin 910 dergiye elektronik olarak ulaşılabiliyor. Merkez kütüphanesindeki kitap sayımız 60 bini geçti. Aktüel konulu olanların yanı sıra 269 akademik dergiye de aboneyiz. Kitap temini ve diğer abonelikler açısından kütüphanelerimizin bütçe sorunu bulunmamaktadır' diye konuştu.
Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Orbay, 'Evde kitap, gazete veya dergi okunduğunu gören çocuk okumaya ilgi duyuyor. Çocuğun okuma alışkanlığı kazanılmasında önemli diğer bir aşama da okulda öğretmenin öğrencilerini kitaba, kütüphaneye yönlendirebilmesidir. Geçtiğimiz günlerde Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesini oluşturduk. Çocuk okuryazarlara hitap eden 5 bin nitelikli kitap artık çocuklarımızın hizmetinde. Buradaki amacımız çocukları okuma kültürüne yönlendirebilmek. Kütüphaneden faydalanan Amasyalı çocuklarımızın duygu ve düşünce dünyasını daha da zenginleşeceğini umuyoruz' şeklinde konuştu.
Merkez kütüphanesinden en çok kitap alan öğrenciler Ramazan Özkan, Meryem Sırlı ve Yonca Çeven, akademik personelden Emre Vural, Gönül Türkan Demir, Fatma İnceman, idari personelden ise Harun Yılmaz, Servet Bozkurt ile Gökhan Güney'e Orbay tarafından hediye verildi.

Rektör Orbay: "Kütüphanelerimiz 7/24 hizmeti veriyor"