Samsun Haber: CHP'de referandum heyecanı İl Başkanlığı'nda yaşandı. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Başkanı Tufan Akcagöz, İl Başkan Yardımcıları ve partililer, sonucu büyük heyecanla takip etti. Sonuçların netleşmesinden sonra ise büyük bir hüsran yaşandı.

KAZANIMLARIMIZI YIKMAK İSTİYORLAR

Milletvekili Kemal Zeybek, adil bir propaganda süreci yaşamadıklarını belirterek, "Devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş bir AKP yönetiminin manipülasyonu ile karşı karşıyayız. Sandıkların açılmaya başladığı dakikalarda mühürlü olmayan oy pusulalarının geçerli olması kararının alınması doğru değildir. Hayır oylarının açık bir şekilde önde gittiği kanaatindeyim. Mühürsüz oylar çıkarıldığında büyük bir fark ortaya çıkacaktır. Halkımızın geleceğini çalanlar, hileyle, Kurtuluş Savaşı'ndaki kazanımlarımızı yıkmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

ALINAN KARAR 'HUKUK CİNAYETİ'

İl Başkanı Akcagöz ise referandumun meşruiyetinin her zaman tartışılacağını ifade ederek, "Ülkede haksız rekabet koşullarında bir referandum süreci yaşanmış ve bu şekilde sandığa gidilmiştir. Saat 17.00 itibariyle alınan, mühürsüz oyların kabul edileceği kararı ile adeta bir 'hukuk cinayeti'ne imza atılmıştır. Sonuçta yüzde 51 gibi bir oy ile anayasa kabul edilmiştir. Böylesi bir oranla kabul edilen anayasanın büyük bir sıkıntı oluşturacağı açıktır. Sonuçlar konusunda sandıklardan gelen duyumlarımız var. Genel Merkezimiz zaten itirazda bulundu, bizler de burada gereken itirazı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU