2015 yılından bu yana yapılan organizasyonlar arasında Kros Türkiye Yarı Finalleri, Hentbol Gençler Türkiye Şampiyonası, Ünilig Bayanlar Voleybol Türkiye Şampiyonası, Bisiklet Federasyonu Türkiye Şampiyonası 2. Etap Puanlı Yol Yarışı, Kulüpler Arası Plaj Futbolu Müsabakaları, Plaj Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri, Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası ile Voleybol Federasyonu Bayanlar 1. Lige Yükselme Yarı Final karşılaşmaları gibi önemli sportif faaliyetler dikkat çekiyor.
2014 Kasım ayında göreve gelen ve 3 yılda 44 başarılı organizasyona ev sahipliği yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, hafta boyunca yaklaşık 400 öğrencinin alanında uzman antrenörler eşliğinde amatör spor branşlarında eğitim gördüğünü ifade ederek, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini söyledi.
Lisanslı sporcu sayısını arttırmak için çaba gösterdiklerine değinen Sözgen, 'Sportif anlamda çok ciddi bir potansiyel var. Okçuluk branşında Türkiye Şampiyonasına katılan sporcularımız var. Güreş ve tekvando branşlarında katıldıkları turnuvalarda derece elde eden çocuklarımız var. Voleybolda her yaş gurubunda turnuvalara katılan öğrencilerimiz var. Sporun öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına ve sağlıklı yaşamalarını sağlayacağına inanıyoruz. İlçedeki lisanslı öğrenci sayısının arttırılmasının yanı sıra kulüplerde ve Milli takımlarda bölgemizi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Halkımıza da sağlıklı yaşam için spor yaptırmayı hedefliyoruz' dedi.
Sözgen, sportif faaliyetlerin çeşitli organizasyonlarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ortaca spor organizasyonlarının gözde ilçesi oldu