Kütahya Barosu tarafından kurulan Avukatlar Korosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kütahya'da türkü sevenler ile bir araya gelecek. Avukatlar tarafından 2016 yılında ve stajyerlerin de katılımıyla genişleyen koro birbirinden özel türküleri seslendirecek.
Koronun 2016 yılında 21 avukatla ve ilk konserini de 2016 yılında verdiğini söyleyen müzik öğretmeni Erhan Bozkurt, 'Koromuz 2016 yılında Türkü söylemeyi seven, memleketini kültür sanat anlamında destek isteyen 21 avukat arkadaşımız ile birlikte kuruldu ve ilk konserini de 2016 yılında verdi. Bu yıl 3'üncü yılımız, 5 Nisan tarihinde bir konser daha vereceğiz, konuk sanatçılarımız olacak. Kültür Bakanlığı sanatçısı Hamdi Erol ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Erhan Uslu bizimle birlikte olacaklar. Tüm türkü seven herkesi bekliyoruz' dedi.
Koronun kurulduğu ilk günden beri koroda yer alığı söyleyen avukat Betül Akın, '21 avukat arkadaş ile bu yola çıktık. Biraz daha kalabalık olarak devam ediyoruz. Koromuzu çok seviyoruz, koro ile birlikte türküleri sevmeye başladık. Bu koro bizim için güzel bir macera oldu' diye konuştu.
Koroda emeğe geçenlere teşekkür eden Avukat Selami Başpınar ise, 'Koromuz 3'üncü senesinde de güzel ezgilere imza attı. 5 Nisan'da konserimiz var. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. 3 senedir avukat arkadaşlarımız ve stajyerlerimiz de katılım sağladılar. Onlar baronun sanat kültür elçileri olacaklar. Sadece duruşmalara girip çıkmak ile değil, güzel sanatlar ile ilgilenmek ile de başarılı birer hukukçu olacaklar' şeklinde konuştu.

Kütahya’da avukatlar koro kurdu