Kızıltepe Atatürk Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Rahime Emen maddi imkansızlıklardan dolayı yıkık dökük, rutubetli bir evde yaşıyor. 3 erkek evladı olan Emen, çocuklarının da maddi durumdan dolayı ona bakamadığını belirtti.
Çocuklarından birisinin İzmir'de diğer ikisinin ise Mardin'de olduğunu ifade eden Emen, 'Çocuklarımın maddi imkanı yetersiz olduğu için bana bakamıyor. Ben bu evde yaşlandım o yüzden çocuklarımın yanına gitmek istemiyorum. Onlara gidince sıkılıyorum. Ben evimde kalmak istiyorum. Çocuklarım çağırıyor gitmiyorum. Zaten onların da bana bakacak durumları yok. Yaşlandığım evde hayatımı sürdürmek istiyorum' dedi.

'Ev başıma yıkılacak diye korkuyorum'
Evinden kopamadığını dile getiren Rahime Emen, hastaneye gittiğinde evine hırsızların da girdiğini söyledi. Emen, 'Halimi görüyorsunuz. Hastaneye gidiyorum bir hafta 10 gün hastanede kalıyorum. Kapımı kırıp evime girip hırsızlık yapıyorlar. Eşyalarımı çalıyorlar. Kim olduklarını bilmiyorum. Maddi durumum yok. Görüyorsunuz halimi rutubetli evde aç susuz kalıyorum. Evim damlıyor. Evde korkudan kalamıyorum başıma yıkılacak diye. Ev berbat bir halde. O yüzden bazen komşulara gidip kalıyorum. Çocuklarımın da maddi durumu yok. Onlar da öyle olduğu için ben size sığınıyorum bana yardım edin. 20 yıldır bu evde yaşıyorum. Eskiden maddi durumum biraz iyiydi. Ama evime hırsızlar girdiği için evimde hiçbir şey kalmadı. Her şeyimi götürdüler. Tek bir isteğim var, yıkılmak üzere olan evimin bahçesinde başımı sokabileceğim bir göz oda istiyorum. Bunu yapmaları için hayırsever ve yetkililerden destek bekliyorum' diye konuştu.

Tek istediği kendi bahçesinde bir göz oda