Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti 3 aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'in başkanlığında Taşköprü Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda gündemdeki konular görüşülüp değerlendirilerek karara bağlandı.
Toplantı sonrası açıklamada bulunan Vali Yaşar Karadeniz, toplantıda ön tahsis konusunda istişarelerde bulunulduğunu belirterek, şunları kaydetti: 'Bu şu demek Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılara açılmaya hazır durumda ve buradan arsa alıp yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için artık başvuru süreci fiilen başlamış durumda. Bunun yanında alt yapısı ile ilgili de projesi hazır, ihale süreci bekleniyor. Bu konuda yakın zamanda yapılması düşünülen yasal düzenlemeden dolayı bu süreç bekleniyor. Fakat bu kısa süreli bir bekleyiş olacak. Söz konusu yasal düzenleme yapılır yapılmaz, alt yapı ihalesi de yapılarak artık Taşköprü OSB'de fiziki olarak ta yapılaşma süreci başlayacak. Bu şu demek Taşköprü'de en az birkaç bin kişinin istihdam edilmesi demek. İnşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde de ilk işletmenin bacası tütmeye başlamış olacak. OSB'nin Taşköprü ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.'
Toplantıya Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Balcıoğlu ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz;