CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş, Atakum İlçe Başkanı Av Cemil Deveci'nin davetleri ile ilçe danışma kurullarına katıldı. Danışma kurullarındaki eleştirileri dikkatlice dinleyen Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Başarının yolu örgütsel bütünlük içerisinde disiplinli ve çok çalışmaktır" dedi.

HERKESİN GÖREVİ OLMALI

Önümüzdeki seçim sürecinin, demokrasi ve özgürlükler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "2019 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine; örgütlerimiz öncü olmak koşulu ile her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu süreç hiç kimsenin özel sorumluğunda olan bir olay değildir. Ülkemiz ve demokrasimiz üzerine çöken karanlığı ortadan kaldırmak, aydınlığa çıkarmak bütün yurttaşlarımızın görevleri olmalıdır" diye konuştu.

REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

Ulaşılmayan seçmen bırakmamak gerektiğini ifade eden Kemal Zeybek, "Haneye ulaşmayı yeterli bulmuyoruz, bütün seçmenlere ve gelecekte oy kullanacak herkese ulaşma sağlanmalıdır. Seçimlerde, bazı ilçelerde şanslı, bazı yerlerde dezavantajlı görmeyi ve göstermeyi doğru bulmuyoruz. Her seçim bölgesinde bir oy nasıl fazla alırımın hesabını yapmalıyız. Seçimlerde; bir oyla kaybederiz endişesi içerisinde çalışarak oy kullanma hakkına sahip her yurttaşımızdan uygun yöntemlerle oyunu istemeliyiz. Oy isteme işini yılmadan tekraren yapmalıyız, çünkü sonuçta herkesin bir oyu vardır. Biz bu bölgede şanslıyız, biz güçlüyüz diye düşünerek, rehavete kapılmamamız gerekiyor" dedi.

İTTİFAKIMIZ HALKLA OLACAK

Milletvekili Zeybek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Seçim çalışması uzun süreli bir çalışmadır. Seçim takvimi açıklanmadan yapılacak işler farklı, seçim takvim açıklandıktan sonra yapılacak işler farklı olacaktır. Örgütlerin eğitimi ile söylem birliği, çevre ile iletişim kanallarının iyi işletilmesi, seçmen kütüklerinin kontrolü ile ( mükerrer seçmen) yazımını önlemek, sandık görevlileri, müşahitler ve gönüllülerle sandık, seçim güvenliğini sağlamaktır. 16 yıldır ülkenin getirildiği olumsuzlukların sorumluları, iktidarlarını devam ettirebilmek için birtakım ittifaklar kuruyorlar. Devletin memurlarına suç işletiyorlar. İstedikleri ittifakları kursunlar. Kaybedecekler. Bizim ittifakımız halkımızla olacaktır.'