Samsun Haber | Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ'nün kuruluşunun 43. yıl dönümünü töreninde yaptığı konuşmada, "OMÜ, üniversite olarak görevlerini hakkıyla yerine getirmenin ötesinde Samsun'un tarihî rolü açısından kendisini belirgin bir şekilde öne çıkarmak zorunda" diye konuştu.

1 Nisan 1975'te kurulan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), kuruluşunun 43. yıl dönümünü Kurupelit Kampüsü'nde yapılan törenle kutladı.

Kampüste bulunan Atatürk Heykeli'nde düzenlenen 43. kuruluş yıldönümü törenine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, senato üyeleri, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MUTLULUK VERİCİ

OMÜ'nün 43. yıl kuruluş yıldönümü töreni Rektör Bilgiç'in Atatürk Heykeli'ne çelenk sunumuyla başladı ve ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin aziz hatırası için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin sunuculuğunu üstlenen Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, Türkiye'nin çok değerli bilim ve eğitim kurumu OMÜ'nün 43. kuruluş yılı vesilesiyle ülkemizin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükran sunmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, tüm katılımcılarla bu özel ve anlamlı günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi.

KARDEŞE DESTEK VERECEĞİZ

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç; 43 yılın, dünya ölçeğinde üniversiteler tarihi için görece az bir zaman dilimi olmakla birlikte, ülkemizde kurulan üniversitelerin tarihi bakımından orta ölçekte bir zaman dilimi olduğunu belirterek, "Üniversitemiz, kurulduğu şehir ve taşıdığı isim itibariyle önemli bir misyon ve anlam yüklenmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımların atıldığı kent olan ve o günün adını taşıyan Samsun'da bulunan OMÜ, üniversite olarak görevlerini hakkıyla yerine getirmenin ötesinde Samsun'un bu tarihî ve anlamlı rolü açısından kendisini çok belirgin bir şekilde öne çıkarmak zorunda. O nedenle çok fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Üniversitemiz bugün itibariyle ulaştığı büyüklüğü itibariyle kendi bünyesinden Amasya, Ordu ve Sinop Üniversiteleri olmak üzere 3 üniversite çıkardı. Yakında da bir kardeşi olacak inşallah, Samsun Üniversitesi adı altında. OMÜ olarak bu üniversitemizin de gelişimine ve büyümesine her türlü desteği verecek; her türlü imkanımızı bu yönde kullanacağız" şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN ÖNEMLİ BİR MARKASI

OMÜ'nün hemen hemen her alanda eğitim veren ve araştırma yapan büyük bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Bilgiç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Üniversitenin bu sayısal büyüklüğünü bizlerin daha anlamlı hale getirme mecburiyeti var. Adını, sadece tarihsel mirasından değil, buna ilaveten başarılarıyla güçlendirmek durumunda. Bulunduğu şehrin önemli bir markası ama bu markayı daha da kuvvetlendirmek ve tanınır hale getirmek bizim gayretlerimize ve çalışmamıza bağlı. Çalışıp sağlam ve yarara dönüşecek bilgiler, teknolojiler ürettiğimizde, ayrıca yetiştirdiğimiz insan gücünün öncelikli olarak tercih edilebilir hale geldiğini gördüğümüzde, ancak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü üniversitelerimiz bugüne kadar genelde başarılarını sahip oldukları fiziki imkanlar ve personel sayısı bağlamında gördü. Lakin bunun böyle olmadığını, özellikle uluslararası alanda hareketli olan akademisyenlerimiz, gittikleri-gördükleri üniversitelerden anlayabiliyor. Çalışmak farklı bir şey, yönetim olarak da bizim karşılaştığımız durumlardan birisi, söz konusu fiziki imkanların ve donatıların daha da geliştirilmesi, hep öne çıkması yönünde oldu. Oysa yeterli çalışma imkanlarına sahip olmamıza rağmen o alanlara odaklandığımız için esas yapmamız gereken işin yerine getirilmesinde zaman zaman kendimizi olumsuz etkileyecek noktalar da olabiliyor. OMÜ; hakikaten kampüsü, fiziki imkanları ve insan gücü itibariyle başarılı olmasının önünde hiçbir engelin bulunmadığı üniversitelerden birisi. Eğer bir başarısızlık olursa bunun esas kaynağı çalışanlar olarak bizlerizdir. Çok daha fazla ve hızlı çalışarak hedeflediğimiz noktalara ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Çünkü ülkemizin beklentileri ve ihtiyaçları belli. Dolayısıyla bu konuda çok çalışıp doğru bir şekilde odaklanmaktan başka bir yol olmadığını biliyoruz.'

Samsun Haberleri