Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda yoğun katılımla gerçekleşen kongreye Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti Sivas ve Samsun Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Kongrede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, AK Parti'nin kadınlara verdiği öneme değindi. Yılmaz yaptığı açıklamada, 'AK Parti kurulduğu günden bu güne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev alan kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyor, bundan sonra görev alacak kardeşlerime ise sonsuz başarılar diliyorum. Teşkilatın her kademesinde görev alan, yapılan her seçimde canla başla çalışan Sinop'ta 1 Kasım seçimlerinde yüzde 57, 16 Nisan Halk Oylamasında yüzde 58 gibi başarılı bir sonuç alınmasında en büyük payı olan AK Parti Kadın Kolları Teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizde kongreler bayrak değişiminin yapıldığı yerlerdir. Bayrağı devralanlar devir aldıklarından daha çok çalışarak bayrağı daha ileri taşıyacaklardır. AK Parti her zaman kadınlarımızı önemsedi toplumsal hayatta sosyal hayatta siyasi hayatta yer almaları için bütün engelleri bir bir kaldırdı. Geçmişe bakarsak çok önemli bir mesafe aldığımızı herkes görecektir. Kadınlarımız AK Parti Hükümeti'nde tüm alanlarda boy göstererek önemli başarılara da imza attılar. Ailemize kültürümüze milletimize değer katan ve tüm değerlerimizin temeli olan kadınlarımız bizi 21. yüz yılda da hak ettiğimiz yere taşıyacaklardır. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır düsturu bizim kültürümüzün esasıdır'' dedi.
Sözlerine AK Parti'de hizmet anlayışını dile getirerek sürdüren Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, 'Şunu açıklıkla söylemek isterim ki bize emanet edilen Cumhuriyetin bugünü dünden daha güçlüdür yarın daha güçlü olacaktır. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine hep birlikte taşıyacağız. AK Parti kadroları olarak bu ana kadar milletimize her alanda çok büyük hizmetler verdik. Daha güzel bir geleceği verebilmek için takım ruhu içinde çalıştık. Ekonomimiz güçlendi, ihracatımız arttı. Yatırımlar aralıksız devam etti. Rekor seviyede istihdam artışı sağlandı. Sosyo-ekonomik göstergeler ciddi anlamda iyileşti. Halkımızın refahını yakından ilgilendiren eğitim, ulaşım, sağlık altyapı gibi pek çok alanda ilerlemeler sağlandı. AK Parti olarak sadece bize verenlere değil 81 Milyon her bireye hizmet verdik. Bunun çok açık bir göstergesi Iğdır'da vekilimiz yokken Iğdır'a havaalanı yaptık, Hakkari'de bir vekilimiz yok ama Hakkari'ye havaalanı yaptık. Bizde ayrı gayrı olmaz, hizmet almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterlidir hatta onun ötesinde bu coğrafyanın mağdur mazlum ve masum insanları bu milletten umut bekliyorsa, hizmet bekliyorsa onu da veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de bu dönemde iyi giden şeylerin birisi de eğitimdir. Bugün Türkiye'de ne başarı varsa arkasında eğitim var, ne eksiklik varsa onun da arkasında eğitim var. Eksiklerin giderilmesi de eğitimden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak fırsat eşitliği vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu gençler olmasını istiyoruz. Aile bütçesinde en çok payı neye ayırırsanız o alana önem veriyorsunuz demektir. Yönetimde de böyledir en çok payı nereye ayırırsanız oraya önem veriyorsunuz demektir. AK Parti yönetimi olarak en çok payı eğitime ayırıyoruz. 2002'de eğitime ayrılan pay 11 Milyar değilken şimdi eğitime 134 Milyar ayırıyoruz'' şeklinde konuştu.
Sinop 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'nde güven tazeleyen mevcut başkan Nurdan Tekin Altınkök yeniden başkanlığa seçildi.

Bakan Yılmaz, Sinop’ta partisinin kadın kolları kongresine katıldı