Ezgililer Eğitim Kurumları, ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "e-Management of Multidisciplinary Projects for Secondary Schools" (Ortaokullar İçin e-Yönetimli Multidisipliner Projeler) Erasmus Plus Projesi'nin dördüncü haraketliliği için Letonya'nın güneyinde yer alan Jelgava şehrini ziyaret etti. Haraketliliğe Ezgililer Eğitim Ezgililer Kurumları Proje Ekibi'nden üç öğretmen ve sekiz öğrenci katıldı.

SUNUMLAR YAPTILAR

Romanya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğretmen ve öğrenciler beş gün boyunca çeşitli aktivitelere katıldı. Proje kapsamında proje ortağı okullarda uygulanan ve öğrencilerin okulda yaşadıkları sorunlar dikkate alınarak hazırlanan sosyal ilişkiler, iletişim, sağlıklı yaşam, sanal şiddet, sözlü şiddet, çocuk hakları ve insan hakları konularına ilişkin 6 multidisipliner projenin aşamaları ve sonuçları hakkında sunumlar yapıldı. Ezgililer Eğitim Kurumları öğrencileri ise diğer ülkelerden gelen arkadaşları ile ev sahibi okuldaki öğretmenler eşliğinde çeşitli aktivitelere katıldı.

2015 yılında Romanya'da yapılan ve 159 proje başvurusu arasından 3. sıradan kabul edilen projede, öğrencilerin okullarında ve sosyal çevrelerinde yaşadıkları yaygın sorunları azaltmaya yönelik ortak bir müfredat oluşturularak öğrencilerin ana dil ve yabancı dil becerilerini, dijital ortam becerilerini, sosyal becerilerini, iletişim becerilerini ve girişkenlik düzeylerini artırmak amaçlanmaktadır.

EMEĞİMİZİ TAÇLANDIRDI

Projeye ilişkin konuşan Ezgililer Eğitim Kurumları Müdürü Haydar Ürün, 'Proje hareketliliklerinin başlamasından bu yana elde ettiğimiz kazanımlar ve öğrencilerimizden aldığımız dönütler mutluluk verici. Bu projeyle ufkumuzu genişlettiğimize inanıyoruz. Bunun somut bir göstergesi olarak yurt dışında hangi ülkeye gidersek gidelim, kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyoruz ve tüm etkinliklere olumlu katkılar verebiliyoruz. Öğrencilerimizin gittiğimiz ülkelerde yaptıkları sunumların ilgiyle takip edilmesi ve takdir görmesi, bu projeye vermiş olduğumuz emeği ve desteği taçlandırmış oldu. Ayrıca öğrencilerimizin doğal ortamda İngilizce konuşarak iletişim kurabilme yetenekleri ve seviyeleri hayranlık uyandırıcı. Kurum olarak kendimizi geliştirebileceğimiz; kurum kültürümüze, felsefemize ve eğitim anlayışımıza katkı sağlayacak her türlü projenin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacağız. Şu an birçok Avrupa ülkesi ile birlikte yürütmekte olduğumuz Erasmus Plus projesinin son iki hareketliliğine gelmiş bulunmaktayız. Son hareketliliği yaz döneminde gerçekleştirmiş olacağız. Bu projeye büyük emek veren başta Ezgililer Proje Ekibi olmak üzere projeye katkı sağlayan tüm öğretmenlerimi ve öğrencilerimi başarılarından dolayı tebrik eder, hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım' dedi.