Dezavantajlı bireyler toplumun bir parçası
Erken tanı ve doğru eğitim yöntemi ile çocukların yaklaşık yüzde ellisinin topluma kazandırıldığını kaydeden Vali Çakacak, dezavantajlı insanların toplumun her zaman içerisinde yer alması gerektiğini belirtti.
'Toplum olarak hepimizin görevidir'
2 Nisan'ın tüm dünyada, otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edildiğini bildiren Vali Çakacak, 'Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Devlet olarak sizlere destek olma noktasında biz de elimizden geleni yapmaya hazırız' dedi.
Çabaları Otizmli çocukların yaşama sevinçlerini artırmak için Birleşmiş Milletlerin otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan tarihini Otizm Farkındalık Günü olarak deklare ettiğini ifade eden Başkan Türeli, bu konuda tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını söyledi. Otizmli çocukların yaşama sevinçlerini arttırmak için çeşitli aktiviteler yaptıklarını aktaran Başkan Türeli, derneğin yaptığı çalışmalar hakkında Vali Çakacak'a bilgi verdi.

Otizmli bireyler toplumdan soyutlanmamalı