Samsunspor'un yıldız oyuncusu Georgios Samaras, Türk ve Yunan halkı arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını Türkiye'de evinde gibi hissettiğini söyledi

MUTLULUK DUYUYORUM

Samsunspor'a sezon başında transfer olan ve son dönemde takımın en önemli isimlerinden birisi haline dönüşen Yunan yıldız Georgios Samaras, önemli açıklamalarda bulundu. Manchester City ve Celtic gibi köklü takımlarda mücadele ettikten sonra futbol kariyerine Samsunspor'da devam eden Yunan futbolcu Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Samaras, yedi yılını geçirdiği Celtic'in kariyerinde ayrı bir yeri olduğuna işaret ederek, orada görüştüğü futbolcu ve yöneticilerin bulunduğunu belirtti. Celtic'in 125'inci kuruluş yıl dönümünde Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile karşılaştıklarını anlatan, 2-1 kazandıkları maçı ve sahadaki o atmosferi hiç unutmayacağını dile getiren Samaras, Yunanistan Milli Takımı'nda ise dünya kupasında son 16'ya kalmak için Fildişi Sahilleri ile oynadıkları ve penaltıdan altığı golle bir üst tura çıktıkları maçın hafızasına kazındığını vurguladı.

FENERBAHÇELİYİM

Yıldız futbolcu, "Türk halkı da, futbolu aynı Yunanistan'da olduğu gibi çok seviyor. Ben de burada Fenerbahçe'yi tutuyorum. Ama Türkiye'deki en iyi futbolcu Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma'dır. Türkiye'ye geldiğimde gerçekten iyi düzeyde futbolcuların olduğunu gördüm. Süper Lig'in iyi bir seviye olduğunu gördüm ve şaşırdım. Tabii ki kendi oynadığımız ligde de iyi takımlar ve iyi futbolcular var. Premier Lig'e transfer olan Cenk Tosun gerçekten iyi bir forvet. Türkiye dünya üçüncüsü olmuş bir ülke. Şimdi Türk Milli Takımı'nda yeni bir değişim yaşanıyor. Yeni yüzler ve yeni isimler katılıyor Türk futboluna. Biz de 2004'te Avrupa şampiyonu olduk ve sonra yenilenmeye başladık. Şu anda Türk Milli Takımı'nın yenilenme aşamasında olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de çok iyi karşılandım. Yabancılık hissetmiyorum. Türkiye ve Yunanistan bir çok yönden birbirine benziyor" diye konuştu.

HERŞEYİMİZ ORTAK

Samaras şöyle devam etti: "Türkiye'ye gelirken hiç endişelenmedim. Kesinlikle Türk insanı ile Yunanistan halkı arasında bir sıkıntı yok. Bu gerilim tamamen politik. Duygularımızı anlatma konusunda birbirimize çok benziyoruz. Yemeklerimiz, müziklerimiz hemen hemen aynı. İstanbul, İzmir ve Adana'ya gittiğime Yunanistan'da gördüklerimle benzer şeyleri görüyorum. Sonuçta ben İrlanda'dan gelen değil Yunanistan'dan gelen bir kişiyim. Komşuyuz ve birçok şeyimiz ortak ve birbirine benzer. Ne zaman yeni bir yemek türü denesem komşu olduğumuz için benim damak tadıma yakın yemekler buldum. Gaziantep baklavası hayranıyım ve özellikle fıstıklı olacak. Yunanistan'dan Hollanda'ya, Hollanda'dan çıkıp İngiltere'ye gittiğimde adaptasyonu zor zamana girdim. Ama Türkiye'ye geldikten sonra özellikle de son birkaç ay içinde evimde olduğum gibi hissetmeye başladım."

RİTMİMİ YAKALADIM...

2014 Dünya Kupası'ndan sonra 1,5 yıl futbol oynamadığını gile getiren Samaras, "Samsunspor'a transfer olunca vücudum 3-4 ayda futbol oynayacak seviyeye geldi. Şu an futbol oynama ritmimi yakaladım. Yani vücudum futbol oynamaya elverişli hale geldi. Sakatlanmadığım sürece maç karçırmamaya gayret ediyorum. Yaşım 33, vücudumun bana imkan tanıdığı kadar futbol oynamak istiyorum. Sahada kazanmak adına çok agresifim. Çünkü hep kazanma hırsı var. Ama bunu normal yaşantıma yansıtmıyorum" dedi.