Eğitim Bir-Sen, performans değerlendirme taslağına karşı 'İmzanı Gönder, İradeni Göster' sloganıyla tüm eğitim kurumlarında 1 ay sürecek bir imza kampanyası başlattı. Tüm öğretmenleri kampanyaya destek olmaya çağıran Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 'Öğretmen Performans Değerlendirme Taslağına hayır diyor, mesleğimizin daha fazla yıpratılmasına müsaade etmeyeceğimizi buradan haykırıyoruz. Türkiye genelinde performans taslağına itirazımızı tescilleyecek imzaları atıyor, şiddete dur diyecek iradeyi gösteriyoruz. 81 ilde üyelerimizin emeği, tüm eğitim çalışanlarının desteğiyle büyüteceğimiz bu sese, yetkililerin sessiz kalmamasını umuyor haksızlığa ve zorbalığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz' dedi.

'Gerçek rolden uzaklaştıracak'
Performans değerlendirme taslağının hukuki ve kanuni dayanağı olmadığını ve öğretmeni örselediğini iddia eden Çoban, anlık ve kısa vadeli performans ölçümünün mümkün görünmediğini söyledi. Çoban, 'Öğretmenlerimiz, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacak aksine kurumsal bütünlüğü bozacak, mesleki motivasyonu düşürecek, çalışma barışını yok edecek, işbirliğini zedeleyecek, öğretmenlik mesleğini örseleyecek performans değerlendirme sürecine tabi tutulmak istenmektedirler. Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerleme sisteminden medet ummak, sahip olduğumuz değerleri de israf etmek olacaktır' diye konuştu.
Mustafa Çoban, eğitimin öznesi olan eğitimcilerin son yıllarda şiddetin nesnesi haline getirildiklerini savundu. Çoban, hükümeti şiddete karşı yasal düzenlemeler getirmeye davet etti.