Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda düzenlenen '1'inci Tanıtım ve Kariyer Günleri' etkinliğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, üniversite tarafından düzenlenen tanıtım ve kariyer günleri etkinliğine katılan herkese teşekkür etti. Vali Toprak, 'Bugün burada 12. sınıf öğrencilerimiz var. Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan programa göre öncelikle Hakkari'mize çok önemli teşkil eden gelişmesi gereken ve kentimizi yukarılara taşıyacak olan üniversitemizin son sınıfa gelen lise talebelerimize tanıtılması için burada bulunmaktayız. Üniversiteler insanları bilgiyle donatırken aynı zamanda da ilerleyen hayatlarında iş sahibi olmalarına da yardımcı oluyor. Üniversitelerde bilgiyi, teknolojiyi, insan ilişkilerini ve ahlaki sorumluluklarını öğrenen öğrencilerimizin bu birinci şartı yerine getireceklerine inanıyorum. 12. sınıf öğrencileri gerçekten hayati önem arz eden bir yerde bulunuyorlar. Bunu streslerine stres katmak için söylemiyorum ama gerçekten önemli bir dönemdir. Öğrencilerin bu seneyi iyi değerlendirmesi gerekiyor. En önemlisi stresten uzak kalmalılar. Ben her yerde Hakkarili gençlerin spor ve eğitim başarılarını dile getiriyorum. Gençlerimize imkan sağlandığında fazlasıyla başarı elde ediyorlar. Ben 12. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavında doğru tercih ve başarı elde edeceğine inanıyorum. Ve şimdiden hepsine başarılar diliyorum' diye konuştu.
Daha sonra söz alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise üniversite sınavına girecek gençlerin doğru tercih yapmasına katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, 12. sınıf öğrencilerine sınav öncesi stresten uzak kalmaları uyarısında bulundu.
Program verilen kokteylin ardından, özel bir televizyonda yayınlanan müzik yarışmasına katılan Hakkarili ikizler Özgür ve Bülent Kuşar'ın seslendirdiği bir birinden güzel şarkılar ve öğrencilerin halaylarıyla program son buldu.

Hakkari Üniversitesi tanıtım ve kariyer günleri düzenledi