Bakü'de bu yıl ilk kez düzenlenecek 'Türk Konseyi Birinci Üniversite Spor Oyunları' öncesi Masa Tenisi A Milli Takımı eski Teknik Direktörü Vedat Erim'e yeni görev verildi. Yıllarca Masa Tenisi A Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini başarı bir şekilde yürüten Vedat Erim, TÜSF Teknik Kurul Başkanlığı TÜSF ve TÜSF Masa Tenisi Teknik Direktörlüğü görevini aynı sorumluluk duygusu ile yürüteceğini belirtti.

'Bu organizasyonda kazanan kardeşlik olacaktır'
Erim, 'Öncelikle böyle bir organizasyonun ilk kez yapılması Türk dünyası açısından çok önemli. Bu organizasyonlar sayesinde kardeşlik bağlarımız güçlenecek. Bu organizasyon bir nevi Türk dünyasının olimpiyatları olacak. Umarız bu organizasyon her yıl büyüyerek devam edecektir. Türkiye'den sporcularla birlikte yaklaşık 100 kişilik bir kafile ile yola çıkacağız. Güreş, voleybol, satranç, futsal ve masa tenisi branşında mücadele edeceğiz. Masa tenisinde 6 sporcumuz var. Madalyalar kazanarak dönmeyi istiyoruz. Fakat bu organizasyonun asıl kazananı kardeşliğimiz güçlendirmek olacaktır. Tabii bize de bu organizasyon öncesi bir görev verildi. Görevimizi en iyi şekilde sürdürmek istiyoruz. TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer'in üniversite sporlarına büyük katkısı var' dedi.
Türk Konseyi Birinci Üniversite Spor Oyunları Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi(Türk Konseyi) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 5-10 Nisan 2018 tarihleri arasında Bakü'de gerçekleştirilecek. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den yaklaşık 400 üniversite sporcusu ve antrenörün katıldığı organizasyonun amacı; ortak tarih, medeniyet ve kültür mirasına sahip ülke gençlerinin sporun birleştirici gücüyle kardeşlik bağlarını güçlendirmek.

OMÜ’nün milli takım hocasına yeni görev