Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlknur Çevik'in, bir televizyon kanalında, "Afrin'e yönelik askeri operasyon sayesinde Türk müteahhitleri, bu pastadan büyük pay alacak" sözlerini eleştirdi.

ÇOK MU ÖNEMLİ?

Afrin Operasyonu kapsamında bugüne kadar 51 şehit verildiğini hatırlatan Akcagöz, "Şehit sayımız, resmî makamların açıklamalarına göre, 51. Bu sayıyı elli küsur diye açıklamak, şehidin hatırasına saygısızlık. Cumhurbaşkanının başdanışmanı sayıyı, elli küsur diye ifade ediyor. Ayıptır. Şehit sayısı, küsur diye ifade edilemez. Ve aynı danışman ekliyor. 'Afrin'de Türk müteahhitler arslan payını alacaklar' diyor. Bunca şehidimiz varken, müteahhitlerin alacağı iş, çok mu önemli? Bu işleri de yandaş işadamlarına vereceklerine göre, AKP'li müteahhitleri de Afrin'e gönderelim, savaşsınlar. Alacakları ihaleleri hak etsinler" dedi.

RENCİDE EDİCİ

Hatay'da, askerlere destek vermek üzere Erdoğan'la birlikte sınır hattına gelen ünlülerin şarkılı türkülü görüntülerinin, Türkiye kamuoyunu ve şehitlerin ruhunu rencide ettiğini söyleyen Akcagöz, "Sözde açılım sürecine destek veren aynı ünlü kadrosu bu defa Hatay'da ortaya çıktı. Milletin çocukları Afrin'nde şehit oluyor, onlar güle oynaya şarkılar söylüyor. Fotoğraf karesine ne kadar çok girerlerse, o kadar çok göze girecekler. Hatay'a gittiler de ne oldu? Bunlar halkın sanatçıları değil. Kendi çocukları, ya bedelli askerlik yaptı ya da rapor aldı askere gitmedi. Görüntüler o kadar rencide edici ki, neredeyse çiftetelli oynayacaklarmış" diye konuştu.