Samsun Haber | Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) İl Müdürlüğü, Şehir Kulubü'nde Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) hakkında esnaf bilgilendirme toplantısı düzenledi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB)'a bağlı odaların başkanları ve temsilcilerinin katıldığı program, kahvaltıyla başladı. Ardından KİDEP hakkında bilgi verilirken, SGK yetkilileri, temsilcilerin sorularını cevapladı.

AİLELER DE MAĞDUR OLUYOR

KİDEP hakkında bilgi veren Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim, "Kayıt dışı istihdam, toplumun sosyal ve ekonomik değerleri üzerinde birçok olumsuz etkiye sahip. Sigortasız çalışanlar, emeklilik, kıdem tazminatı gibi birçok haktan mahrum, aile bireyleri de bu durumdan mağdur oluyor. Ülkemiz kayıt dışı istihdamla mücadelede önemli mesafe kat etti. Türkiye genelinde kayıtdışı istihdam 2002 yılında yüzde 52 iken, bugün bu rakam yüzde 34'e geriledi. Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya'nın bulunduğu bölgede ise sigortasız çalışma oranı yüzde 44,67" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ PROJE

Ardından konuşan SGK İl Müdürü Ünal Kaya, "İlimizde KİDEP kapsamında faaliyet yürütülmesi bizim için büyük şans. Güvenceli çalışmak, hepimizin hakkı. Sosyal güvenlik sisteminin devamını sağlamak hepimiz için çok kritik öneme sahip. Büyüyen ekonomilerde, herkesin güvence sahibi olması önemli. " ifadelerini kullandı. SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler ise, "Böyle bir projenin yapılması çok önemli, birlik olarak kayıt dışı istihdamla mücadeleyi destekliyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR

Samsun Haberleri