Kick boks branşında ülkemizi temsil eden Türkiye şampiyonluğu ve iki kez altın kemer başta olmak üzere Türkiye ikinciliği, Türkiye üçüncülüğü gibi birçok başarıya imza atan ve önümüzdeki günlerde Antalya'da düzenlenecek olan uluslararası kick boks turnuvasında ülkemizi temsil edecek öğrencileri makamında ağırlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'İlçemizin yetiştirmiş olduğu gençlerimizin böyle büyük başarılara imza atmalarından bizlerde gurur duyuyoruz' dedi.

"Tekkeköy'de spor branşları kat kat arttı"

Tekkeköy'ün her alan olduğu gibi spor branşlarında da ulusal ve uluslararası başarılara imza attığına değinen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'İlçemiz ismini her platformda duyurmaya devam ediyor. Özellikle geçmişte olduğu gibi yine sporun farklı dallarında Tekkeköy şampiyonlukları kazanmaya başladı. Geçmişte sporcuların spor yapacakları farklı sportif faaliyetleri yürütecekleri donanımlı salonları yoktu. Bugün ilçemizin dört bir yanını spor alanları, suni çim halı sahalar, kapalı halı sahalar, spor kompleksleriyle donattık. Artık ilçemizde her spor branşının yapılabileceği tesis alt yapısı var. Gençlerimiz ve hocalarımız bu tesislerimizi en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Bunun akabinde böyle prıl prıl gençlerimiz ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin ismini her yerde tanıtıyor' diye konuştu.

"Tekkeköy'de 2 binin üzerinde lisanslı sporcu var"

Tekkeköy'de lisanslı sporcu sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Togar, 'Dört yılda lisanslı sporcu sayımız dört kat arttı. Her spor branşından lisanslı gencimiz var. Bu gençlerimiz ve öğrencilerimiz hem boş vakitlerini sporla değerlendiriyorlar hem sağlıklı yaşam koşulları içinde hayatlarını sürdürüyorlar. Bizler gençlerimizin ve öğrencilerimizin her konuda olduğu gibi sporla ilgili faaliyetlerinde de yanlarında bulunmaya onlara destek vermeye gayret ediyoruz. Bu manada bizleri ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Yalçınkaya, İlçe Halk Eğitimi Müdürümüz Rana Ergün, kick boks hocaları ile kick boks branşında ilçemizi, şehrimizi ve ülkemizi temsil eden Türkiye şampiyonluğu ve iki kez altın kemer başta olmak üzere Türkiye ikinciliği, Türkiye üçüncülüğü gibi birçok başarıya imza atan gençlerimizi belediyemizde ağırladık. Bu pırıl pırıl gençlerimiz şimdide Antalya'da düzenlenecek olan uluslararası kick boks turnuvasında bir kez daha ilçemizi ve ülkemizi temsil edecek. Gençlerimize müsabakalarda başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.