AKİB'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla yüzde 5 oranında artış kaydederek 792.3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörün mart ayında Türkiye toplam ihracatındaki payı ise yüzde 5.2 oldu. 2018 yılı Mart ayında Türkiye'den en fazla tekstil ve hammaddeleri ihraç edilen ülkeler İtalya, Bulgaristan ve Almanya olarak sıralandı.
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Kıvanç, bir önceki yılın eş değer dönemine kıyasla sektör ihracatının pazar gelişmelerini etkilemesi üzerine 81.5 milyon dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildiğini ve ülke geneli tekstil ve hammaddeleri ihracatındaki payın yüzde 9.7 olduğunu belirtti.
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin 2018 yılı Mart ayında değer bazında ihracatını ürün gruplarına göre değerlendiren Kıvanç, dokuma kumaşların yüzde 39 pay ile ilk sırada, örme kumaşların yüzde 23 ile ikinci sırada, pamuk ipliğinin ise yüzde 16 ile üçüncü sırada yer aldığını ifade ederek, '2017 yılı Mart ayına kıyasla, dokunmamış kumaş ve eşyalar ile yün elyafı ihracatında değer bazında artış kaydedildi' dedi.
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Birliği'nin 2018 yılı Mart ayında değer bazında ihracatı ülkelere göre incelendiğinde ise İtalya'nın yüzde15 pazar payı ile ilk sırada, Portekiz'in yüzde 5 ile ikinci sırada ve Tunus'un yüzde 5 ile üçüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Kıvanç, 2017 yılı aynı döneme kıyasla Mısır, Pakistan ve Bangladeş'e oldukça önemli değer artışı yaşandığını dile getirerek, 2018 yılının ilk 3 ayında 226 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmenin oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.