Samsun Hekim Birliği üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe'de bir araya geldi. Birlik üyeleri, mevcut Samsun Tabip Odası yönetimine karşı aday çıkaracaklarını duyurdu. Samsun Tabip Odası'nın mevcut yönetiminde olan Canan Albayrak ve Ayfer Kamalı Polat'ın da destek verdiği Samsun Hekim Birliği üyeleri, oda başkanı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin seçimlere kısa bir süre kala hukuki ve etik açıdan yanlış uygulamalar yaptığını iddia etti.

ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK

Samsun Tabip Odası Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, amaçlarının bütün meslektaşlarını kucaklayarak onların sorunlarını çözmeye odaklanmış bir yönetim anlayışı gerçekleştirmek olduğunu belirterek, "Biz hekimler ancak bir araya gelirsek taleplerimizi daha güçlü ve yüksek sesle dile getirebiliriz. Ancak odasına sahip çıkarak üye olmaya gelen arkadaşlarımıza türlü zorluk çıkarılmaktadır. Hekimlerin odalarına üye olmaları için her türlü kolaylığı sağlayacağım, odamızın kapılarını tüm hekimlere açık olacak. Hastanelerde üyelik için birimler kurarak zaman kayıplarının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR AYRIM YAPILMAYACAK

Sünter, odayı mesleğe yeni başlayan hekimlerin üye olmak isteyecekleri hekim haklarını savunan bir tabip odası haline getireceklerine işaret ederek, şunları kaydetti: "Bizler Samsun Tabip Odası yönetimine talip olan Samsun Hekim Birliği olarak meslektaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağımızın ve bütün uygulamalarımızın yasalara ve mesleki etik ilkelere olacağının sözünü veriyoruz. Meslektaşlarımızdan tabip odasına tüm güçlüklere rağmen üye olmalarını, seçimde sandık başına giderek oylarını kullanmalarını ve tabip odamıza sahip çıkmalarını istiyoruz."