Toplantıda işletme sahiplerine seslenen Vali Pehlivan, İstihdam Seferberliğinde geçen yıl elde edilen başarıyı bu yıl tekrarlamak istediklerini söyledi. Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili kurumlar tarafından başlatılan İstihdam Seferberliğinin bu yıl içerisinde de devam ettiğini belirterek işletme sahiplerinden bu konuda özveri beklediklerini dile getirdi.
Vali Pehlivan, istihdam seferberliğinin ilk etabında Bayburt'un yüzde 76'lık ek istihdam oranına ulaştığını anımsatarak, 'Bayburt ilimizde bir kişinin bile istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün çabamız artı bir istihdamı sağlamaktır. Bu yılki istihdam teşvikleriyle ilgili düzenlemeler büyük ölçüde şekillenmiş ve açıklanmış durumda. Bu yıl artı istihdam için teşvikler söz konusu olacak. Geçen yıllarda başlatılan teşviklerin de devamlılığı sağlanacak. Bunlar içinde 'Bir Senden Bir Benden' teşviki, bulut,bilişim, kodlama ve yenilenebilir enerji gibi sektörlere artı teşvikler var. Yine dezavantajlı gruplara yönelik, ilave teşviklerin olduğunu görüyoruz. İş başı eğitim ile ilgili uygulamalar devam ediyor. İstihdamın artırılması, girişimciliğin teşvik edilmesi adına atılması gereken bütün adımların en üst düzeyde atıldığını ve hayata geçirildiğini görüyoruz. Bunun en somut örneklerini geçtiğimiz yıl gördük. Bu teşvikleri devletimiz ilgili bakanlıklarımız ve kurum ve kuruluşlarımız aracılığıyla sağlıyor fakat bunu hayata geçirenler işverenlerimiz, girişimcilerimizdir. Bayburt ölçeğinde sizler tarafından bu konuda atılacak her olumlu adımı önemsiyor ve kıymetli buluyoruz. Bu teşviklerin tek başına varlığı yeterli değil. Siz kıymetli girişimcilerimizin somut adımları bu teşviklere anlam ve değer kazandırıyor. O yüzden yatırımcımız, sanayicimiz, esnafımız bu konuda ne kadar yapıcı davranır ve yatırıma yönelirse işte bu rakamlar giderek yukarılara doğru çıkacaktır. Bu işin odağında siz kıymetli yatırımcılarımız, girişimcilerimiz var' dedi.
Vali Pehlivan Bayburt Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarının da ek istihdam çalışmalarına katkı sağlayacağına değinerek, 'Bu konuda OSB'mizin alt yapısı tamamlanarak her şeyi ile yatırımlara hazır hale getirildi. Son bir buçuk aydır yatırımcılarımızla bire bir görüşüyoruz. Bu süre zarfında 6 yatırımcımızla görüşme şansımız oldu. Bunlar içerisinde yaptığımız mülakatlarda ciddi manada yatırım ve istihdam düşünen kişiler var. Bu gelişmeler bizi memnun ediyor. Tabi bu adımlar sadece görüşme safhasında kalmıyor. Yer tahsislerini de yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl da bir mektup yazarak bütün Bayburtlu hemşerilerimize 'Bayburt'ta yatırım zamanı'çağrısında bulunup yatırım yapmaya davet ettik. Bayburtlu olup gurbette olan, imkânı olan hemşerilerimize, 'Gelin memleketinize yatırım yapın.' dedik. Türkiye'nin birçok OSB'sinde doğal gaz yokken Bayburt OSB'de doğal gaz çalışmaları son aşamasına geldi, birkaç hafta içerisinde bağlantıları tamamlanacak. Elektriğinden, suyuna, kanalizasyonuna kadar her şeyi ile yatırıma hazır vaziyette. İlimizi diğer illere be bölgelere bağlayan ulaşım ağımız giderek gelişiyor. Bir yatırımcının aradığı bir çok özellik Bayburt OSB'de mevcut. Yatırımcılara davetimiz, yatırım yapmayı planlayan girişimcilere ihtiyaç duyulan konularda etkin bilgilendirme ve rehberlik etme yönündeki çalışmalarımız devam edecek' ifadelerini kullandı.
'180'inci köy toplantısı Vali Pehlivan'ın katılımıyla Yaylapınar Köyü'nde gerçekleştirildi'
Vali Ali Hamza Pehlivan Bayburt Valiliği himayesinde İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde 90 günde 180 Eğitim Çalışması başlığı altında düzenlenen eğitim toplantılarının 180'incisinde Yaylapınar Köyü'nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Köye gelişinde Yaylapınar Köyü Muhtarı Abdurrahim Memiş ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Pehlivan akşam namazı sonrası köy odasında vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaç,sorun ve taleplerini dinledi, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
Vali Pehlivan değerlendirmeleri öncesinde yeni köy konağının hayırlı olması temennisinde bulunarak konağın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yaylapınar sakinleriyle bir arada bulunmaktan bahtiyar olduğunu belirten Vali Pehlivan, 'İl Genel Meclis Başkanımız, kurumlarımızın yöneticileri ve ilgili bütün arkadaşlarımızla buraya gelmemizdeki sebep hasbihal edip, duygu ve bilgi alışverişinde bulunmak, sonrasında da varsa sizlerden gelecek talepleri dinlemektir. Üç aydır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bünyesinde sürdürmekte olduğumuz 90 günde 180 Eğitim Projesinin son toplantısını da bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. Bütün köylerimize, mahallelerimize giderek uzman ekiplerimiz sayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın 2018 yılını Buzağı ve Mera yılı ilan etmesi üzerine eğitim toplantıları gerçekleştirdiler. Bu kapsamda İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'müz bünyesinde 'Buzağıları Yaşatacağız, Meraları Yeşerteceğiz' temasıyla bir proje başlatmıştık. Bu maksatla hazırlattığımız kitapçık, broşür gibi eğitim materyalleri dağıtıldı. Ayrım yapmaksızın kadın, erkek bütün çiftçilerimize bu eğitimler birebir verildi' dedi.
Bayburt'un yüzölçümünün yüzde 56'sının mera olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, 'Tarım ve hayvancılığa, bu bağlamda Organik Tarıma son derece müsait bir iliz. Bu konuda projeler geliştirme gayreti içerisindeyiz. Hem DOKAP'a, hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na teklif ettiğimiz projeler var. Bunların inşallah birçoğunu hayata geçireceğiz. Memnuniyetle görüyoruz ki; ekonomisinin ağırlıkla tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilimizin hayvan sayısı son 5 yıldır giderek artıyor. 50 binlerden 110 binlere geldi bu sayı. Bu da gösteriyor ki; bu bölgede hayvancılık verimli bir şekilde yapılabiliyor. Tarımsal üretim alanında İlimizde Türkiye ortalamasının 10 kat altında gübreleme yapılıyor. Demek ki organik üretime çok yakınız. Bu durum yöremiz için büyük bir avantaj. Bu avantajı daha fazla üretime çevirmek için gayretlerimiz var' ifadelerini kullandı.
Son on beş yılda ülkemiz ile ilimizde önemli yatırımların hayata geçirildiğinden bahsederek sözlerini sürdüren Vali Pehlivan, 'Hükümetimiz tarafından ülkemizin genelinde hayata geçirilen kapsamlı projelerden ilimiz de çok şükür nasibini alıyor. Sizlerde takip ediyorsunuzdur; ihalesi yapılan havalimanından 200 yataklı yeni devlet hastanesine, yeni Hükümet Konağı, Kültürhan projesi, Polis Eğitim Merkezi, kalenin restorasyonu, 112 Acil Çağrı Merkezi, Geri Gönderme Merkezi, İl Müdürlüklerimizin binaları, 4000 kişilik spor salonu, 3000 kişilik yeni türbin gibi spor tesislerinden, tarım hayvancılık teşvik ve desteklerine, eğitim alanında yapılan yeni okullara kadar her alanda hummalı çalışmalar devam ediyor. Üniversitemiz 7 Fakültesi, 5 meslek yüksekokulu, 2 enstitüsü ile 11bin öğrenciye ulaşmış durumda. Alt yapı yatırımlarında da çok şükür çok önemli mesafeler alındı. İl genelinde 2017 yılında yarısı yeniden yapılmak suretiyle 120 içme suyu deposu yaptık. 28 kilometre şebeke hattı ile 78 kilometre isale hattı yenilenmesi ve 226 deponun temizlik çalışmalarının yapımı gerçekleştirildi. DSİ tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde 11 yatırım hizmete alındı aynı zamanda 66 projenin çalışmalarına devam ediliyor. Karayolları yatırımları kapsamında, Vauk Tüneli, Kop Tüneli, Soğanlı Tüneli gibi bir birinden önemli 13 proje var. OSB'nin alt yapı çalışmalarını tamamlanma aşamasına geldi, yeni yatırımcılarla görüşmelerimiz başladı. Yeni yatırımlarla inşallah istihdama önemli katkılar sunulacak. Arpalı'da komando tugayı kurma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Tüm bu yatırımların hayata geçirilmesindeki büyük desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Maliye Bakanımız ve onların şahsında hükümetimizin bütün sayın bakanlarına ilimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Sağlanan bu kıymetli destekleri biz de siz değerli vatandaşlarımızla buluşturma, etkin bir şekilde yatırıma dönüştürme gayreti içerisindeyiz' dedi.
Başarıyla sonuçlanan Zeytin Dalı Harekatında canlarını feda eden şehitlerimizi ve onların manevi şahsında bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimize minnet ve rahmetle yâd ettiğini belirten Vali Pehlivan 'tarih boyunca olduğu gibi milli ve manevi değerler paydasında milletimiz kenetlenmiş; devletimiz, kahraman Mehmetçiğimiz ve bütün güvenlik güçlerimiz marifetiyle şer güçler karşısında rüştünü bir kere daha ispatlamış, terör örgütleri ve onların arkasındaki güçleri püskürtmüştür. Bizlere düşen aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bize emanet ettiği bu kutsal vatan, bu şanlı bayrak, bu büyük devlet ve bu aziz millet için canla başla çalışmaktır' dedi.
Vali Pehlivan değerlendirmelerinin ardından vatandaşların ihtiyaç sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Ali Hamza Pehlivan'a ziyareti sırasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.

Vali Pehlivan: “İstihdam seferberliğinde çıtayı düşürmemeliyiz”