Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun 24-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştireceği Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası'nda, Samsun'u temsil edecek olan OMÜ Halk Oyunları Topluluğu, gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.
Türkiye'nin en başarılı halk oyunları topluluklarından birisinin de OMÜ Halk Oyunları Topluluğu olduğunu söyleyen Baş Antrenör Barış Pador, 'Halk oyunlarına gönül vermiş dev bir öğrenci kadromuz var. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Üniversiteler noktasında, Türkiye'nin en başarılı ekiplerinin başında Ondokuz Mayıs Üniversitesi geliyor. Bu anlamda okulumuzun verdiği büyük destek, ekibimizin ortaya koyduğu özveri ile birleşince daha bir güçlü oluyoruz. İnanıyorum ki 24-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasından birinci olarak döneceğiz' dedi.
Hazırlıklarını tamamladıklarını ve Türkiye şampiyonluğu için gün saydıklarını söyleyen OMÜ Halk Oyunları Kulübü Başkanı Ahmet Seyhan, 'Farklı şehirlerimizden Samsun'a gelmiş ve eğitimlerini Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde sürdüren halk oyunu sevdalısı öğrencilerden oluşan bir kulübüz. Başarıya inanmış, yetenekleri ile camianın takdirini almış olan OMÜ Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Şampiyonu olmaya hazır. Bu konuda önemli bir marka olan Barış Pador'un katkılarıyla, Samsun'a Türkiye şampiyonluğunu getireceğiz' diye konuştu.

OMÜ’nün hedefi Türkiye şampiyonluğu