Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ahlat Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulu ile Ovakışla İMKB Yatılı Bölge Ortaokuluna öğrencilerin kitapla buluşmalarını sağlamak, daha konforlu bir ortamda kitap okumalarını ve bilgiye erişimlerini sağlamak amacıyla kazandırılan Z- Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş kütüphaneler) törenle hizmete açıldı. Program kapsamında ilk olarak Ovakışla İMKB Yatılı Bölge Ortaokulunda kurulan Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılış sonrası kütüphaneyi gezen davetlilere okul müdürü Nevzat Özen ve idareciler tarafından bilgiler verildi. Z-Kütüphaneyi gezen davetliler öğrencilerle birlikte kitap okudular. Açılışta ayrıca davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Daha sonra ilçenin Kacer Mahallesinde bulunan Ahlat Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulunda kurulan Z-Kütüphanenin açılış programına geçildi. Burada protokol üyeleri tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı.
Açılıştan sonra kütüphaneyi gezen davetlilere okul müdürü Faysal Doğan tarafından kütüphane hakkında bilgiler verildi. Kütüphaneyi gezen davetlilere okul tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat'ta hatta ilde ilk olarak Yunus Ensari İlköğretim Okulunda Z-Kütüphane kurulduğunu ve açılan iki yeni kütüphane ile ilçedeki Z-Kütüphane sayısının 3'e yükseldiğini söyledi. Özden; 'İki yıl önce ilçemizde hatta il genelindeki ilk Z-Kütüphaneyi Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nda açmıştık. Bu yılda Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle iki ayrı okulumuzda daha Z-Kütüphane kurularak öğrencilerimizin istifadesine sunuldu. Bugün bu kütüphanelerin açılışlarını gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu kütüphanelerde kitabın yanı sıra teknoloji ve internetin imkanlarından da faydalanacaktır' dedi.
Z-Kütüphanelerin açılış törenlerine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bazı kurum amirleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Ahlat’taki okullar z-kütüphanelere kavuşuyor