Şırnakspor ve Şehri Nuh Derneği, 15 Temmuz şehitleri ve hayatını kaybeden eski Şırnaklı futbolcular anısına bir otelde mevlit programı düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Şırnak Spor Kulüp Başkanı Emin Yürek, Şehri Nuh Derneği Başkanı Resul Koluman, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Şırnakspor Kulüp Başkanı Emin Yürek, 15 Temmuz'da kendi hayatlarını Türkiye'nin bekasına adayan şehitleri mevlit programında yad etmek istediklerini söyledi. Şehitlerin yolunda onları her zaman dualarla anacaklarını ifade eden Yürek, 'Onlar 15 Temmuz'da yaptıkları kahramanlıklarla hep kalbimizde ve gönlümüzde olacaklar, öyle de anılacaklar. Onları asla unutmayacağız. Rabbim onlara rahmet eylesin, ailelerine sabır versin, yaralılara acil şifalar ihsan etsin' dedi.
Şehri Nuh Derneği Başkanı Resul Koluman ise, 'Bu mevlit programını şehitlerimize olan şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek için düzenledik. Kahraman şehitlerimizi dualarla anmak istiyoruz. Bizler, onların yolunda milletimizin ve devletimizin varlığı, birliği yolunda görevimizi sürdüreceğiz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Tüm terör örgütlerine karşı, güvenlik güçlerimiz kahramanca mücadele ediyor. Kurtuluş savaşından bu yana, bu ülkenin birliği, dirliği, bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü yolunda güvenlik güçlerimiz, polisimiz, askerimiz canını veriyor. Bizim geleneklerimizde bizim teamüllerimizde şehitlerimizi, ölülerimizi ahrete itikal eden yakınlarımızı arkalarından hayır ile yad etmek onları Kuran ile anmak gerekir' diye konuştu.

Şırnak’ta şehitler için mevlit okutuldu