İl yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Siirt Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde düzenlenen mevlit programında konuşan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, terör örgütlerinin amacının Türkiye'yi Suriye, Irak ve Libya haline getirmek olduğunu söyledi. Arvas, 'Özellikle 17 Kasım tarihinde Şirvan ilçesinin maden ocağında meydana gelen faciada 16 kardeşimiz şehadet faziletiyle Allah'a kavuştu. Bilhassa son günlerde İstanbul Beşiktaş'ta emniyet güçlerini hedef alan, 44 şehidimiz olduğu faciada ve bugün Kayseri'de askerimizi hedef alan terör saldırısı ile bilhassa Halep'te yüzlerce mazlum mağdur kadın, çocuk katledilip camilere yönelik terör saldırılarına maruz kaldık. Hatta Suriye'de insanlar öldürülüp hançerlenerek, akla hayale gelmeyecek işkencelere maruz kalıyorlar. Suriye'deki mazlum halkı katleden teröristlerin yaptığı saldırılarla Halep'te çok ciddi dram yaşanmaktadır. Şehitlerimiz ile birlikte Suriye ve diğer İslam coğrafyasındaki şehitler için 45 hatim ve şuan okunacak olan Mevlidi Şerif vesile edilecek' dedi.
Bütün terör örgütleri ve onları destekleyen ülkelerin çok sinsi bir şekilde Türkiye'nin her tarafını Yüksekova, Sur, Cizre gibi, Irak, Libya ve Suriye gibi yapmak istediğini belirten Arvas, bütün bu hain ve kalleşçe saldırılar karşısında mutlak suretle herkesin İslam ülkelerinin son umudu olan Türkiye'nin dimdik ayakta durması için dua etmesini istedi.
Arvas ayrıca Halep için düzenlenen yardım kampanyasına tüm vatandaşların katkı yapması çağrısında da bulunarak, bu konuda bizzat makbuz karşılığında il müftülüklerine yardım yapılabileceğini söyledi. Program, mevlit okunmasının ardından kuran kurslarında okutulan 45 Kur'an hatminin şehitlerin ruhlarına hediye edilmesi ile sona erdi.

Siirt’te şehitler için mevlit okutuldu