TESKİ personel eğitimlerine devam ediyor. Eğitim, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği içinde yapıldı.
12 Şubat 2018 ve 5 Mart 2018 tarihleri arasında toplam 40 saat olarak verilen eğitimlere katılan kursiyerlerin kurs bitirme sertifikaları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi. Sertifikaların verilme törenine TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr.İbrahim İçöz, İ.Feyzi Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi A.Soner Ergin ve TESKİ personeli katıldı.
Eğitimi düzenleyen birimin sorumlusu olan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Vahit Doğan, toplam 40 saatlik eğitimin 16 saatinin iş sağlığı ve güvenliği konularını içerdiğini, 24 saatinin de sıhhi tesisat konularını içerdiğini bildirdi. Toplamda 67 adet personelin eğitime katıldığını ve bu sayede çalışma kalitesinin daha da arttırıldığını ifade etti.

'Altyapı işlerinde bilgi ve beceri çok önemlidir'
Törende konuşan Genel Müdür Başa, 'TESKİ kurulduğundan beri büyümeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar taşeron şirketler üzerinden personel çalıştırdık. Artık personelimiz kendi bünyemizde kurulan kamu şirketi üzerinden hizmet vermektedir. Yaptığımız işler gereği tüm personelimiz iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak zorundadır. Bunun için zaman zaman eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem bilgimiz, hem deneyimimiz artıyor. Bu eğitimleri tüm ilçelerimizdeki personelimize yönelik yapıyoruz. Şu anda eğitime katılan 67 personelimizin kurs bitirme sertifikalarını takdim ediyoruz. Altyapı işlerinde bilgi ve beceri çok önemli. Bizim işlerimiz ustalık gerektiren işlerdir. Zor şartlarda çalışıyoruz. Kurum olarak iş sağlığı ve güvenliği noktasında çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Eğitimi düzenleyen Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığına ve Süleymanpaşa Şube Müdürlüğüne teşekkür ederim. Ayrıca TESKİ'ye her zaman destek olan Başkan Albayrak'a da şükranlarımı sunarım' dedi.

'TESKİ Türkiye genelinde önemli su ve kanalizasyon idareleri arasında'
TESKİ'nin yürüttüğü eğitim faaliyetlerine değinen Başkan Albayrak, 'TESKİ bugüne kadar geldiği konum gereği Türkiye genelinde oldukça önemli su ve kanalizasyon idareleri arasındadır. Bu başarı TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve tüm TESKİ emekçileri sayesindedir. Taşeron personel sıfatınızın kalkması ve artık doğrudan TESKİ çatısı altında hizmet veriyor oluşunuzdan dolayı tüm personeli tebrik ederim. Biz her zaman personelimize değer veriyoruz. Alacağınız sertifika kapsamında sizlere verilen eğitimler oldukça önemlidir. Biri iş sağlığı ve güvenliği diğeri sıhhi tesisat eğitimi. Doğrudan çalışma alanımızı ilgilendiriyor. Alınan eğitimler sizlere ömrünüz boyunca fayda sağlayacaktır. Böylece işinizi hem güven içinde yapacaksınız hem de özel hayatınızda faydasını göreceksiniz. Hayırlı olmasını ve işlerinizde başarılar diliyorum' fadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan personele, Başkan Albayrak ve Genel Müdür Başa tarafından sertifikaları verildi. Son olarak verilecek sertifika kısa bir süre önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Süleymanpaşa Şube Müdürlüğü personeli Onur Konuş'a aitti. Onur Konuş'un vefatına dair üzüntülerini dile getiren Genel Müdür Başa, vefat eden Konuş için herkesi bir Fatiha okumaya davet etti.

TESKİ Süleymanpaşa personeline eğitim sertifikaları verildi