Mersin'in ev sahipliğinde Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye geneli 100 okul takımından yaklaşık 400 sporcu katıldı. Açılış seremonisiyle başlayan şampiyonanın, 8 Nisan tarihine kadar süreceği bildirildi.
Seremonide konuşma yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, 'Şampiyona sayesinde, sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Sporcuların başarılı olabilmesi için Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından ciddi adımlar atılıyor' dedi.

'Birçok Avrupa ülkesi milli takımı tesislerimizde kamp yapmak istiyor'
Birçok ülke milli takımının, Olimpik Cimnastik Salonu'nda kamp yapma talebi olduğunu belirten Güneş, 'Federasyon Başkanımız Suat Çelen ile yaptığımız bir görüşmede, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin olimpik cimnastik salonumuzda milli takımlarının kamplarını yapılması taleplerinin olduğunu söyledi. Bu ülkelerin talepleri bizleri gururlandırdı çünkü eskiden milli takımlarımız kamp için başka ülkelere gider, onların imkanları ile kamp yaparlardı. Şimdi ise ülkemizin birçok yerine bakanlığımız tarafından yaptırılan dünyada sayılı tesislerimiz hamd olsun artık mevcut. Gençler sizler de hedef olarak, uluslararası arenada şanlı bayrağımızı dalgalandırmayı belirleyin' diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilk gün müsabakalarını tamamlayan küçük erkekler, yıldız erkekler ve genç erkekler kategorilerinde dereceye giren sporcu ve okul takımlarına kupa, madalya ve başarı belgeleri verildi.

Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Mersin’de başladı