Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 14 şeker fabrikasının satışını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı 'Şeker Vatandır Vatan Satılamaz' sloganıyla düzenlenen şeker mitingi Saat Kulesi meydanında gerçekleştirildi. CHP kurmaylarının tam kadro katıldığı mitinge İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi siyasi partiler de destek verdi.

FINDIK GİBİ STRATEJİK

Mitingin bir siyasi parti mitingi olmadığına vurgu yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bir alın teri mitingi. Her partiden insanın siyasi görüşü ne olursa olsun alın terine, şekere değer verdiğine inanıyorum. Bu miting aynı zamanda vatan sevgisi mitingidir. Şekere alın terine fabrikaya sahip çıkma mitingidir. O yüzden şeker vatandır, vatan satılamaz. Şeker fabrikaları stratejiktir. Van'ın Erçiş ilçesinde tek fabrika var. Bütün kasaba oraya bakıyor. Orada işçiler çalışıyor. Esnaf, çiftçi herkes kazanıyor. Sattıktan sonra kapatacağız diyorlar. Karadeniz fındığı nasıl stratejikse şeker de bu ülkenin stratejik ürünüdür. Şekeri bitirmişler. Onun yerine bal kullanıyormuş. Buğday unu yerine badem unu kullanıyorlar. Bir badem sütü eksikmiş, şeker fabrikalarının satışını durdurdum de, gelip tebrik edeceğim" diye konuştu.

SAMSUN'DAN YOĞUN KATILIM

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz de Samsun ve ilçelerinden yüze yakın araçla Çorum'daki mitinge katıldı. Akcagöz, "Hükümet büyük bir günah işliyor. Bu günaha kimse sessiz kalmamalı. Biz şekere sahip çıkacağız. Bunun için Çorum'dayız. 'Şeker vatandır, vatan satılamaz' diye bağırıyoruz" ifadelerini kullandı.