Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen ve Çanakkale'de gerçekleşen U18 Kızlar Anadolu Bölgeler Finali tamamlandı. U18 Kızlar Anadolu Bölgeler Finali 2.tur yükselme müsabakalarında rakiplerini mağlup eden Diyarbakır Kayapınar Belediye, 21-27 Mayıs tarihleri arasında Ordu'da organize edilecek U18 Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.
Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Basketbol Antrenörü Murat Alcan, 12 takımın yer aldığı ikinci tur maçlarını şampiyon olarak tamamladıklarını söyledi. Alcan, 'Büyütk çekişmeye sahne olan müsabakaları en iyi şekilde tamamladık. Önümüze çıkan rakiplerden istediğimiz sonuçları alarak, U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde ettik. 21-27 Mayıs tarihleri arasında Ordu'da düzenlenecek şampiyonaya Türkiye'nin en iyi takımları katılacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Seşiktaş, İstanbul Üniversitesi, Botaş ve Ankara TED Koleji gibi takımlarla karşılaşacağız' dedi.
Elde edilen başarılarda Kayapınar Belediye Başkanı Dr. Ozan Balcı'nın büyük emeği olduğuna işaret eden Alcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Başkanımızın desteği olmasaydı buralarda olamazdık. Bunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu nedenle başkanımız başta olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle inşallah Ordu'da düzenlenecek Türkiye finallerinde de istediğimiz alır ve Diyarbakır'a mutlu bir şekilde döneriz.'

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi basketbolda doludizgin