AK Parti İl Gençlik Kolları'nın 5. Olağan Kongresi, Samsun Büyükşehir Belediye Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan kongrede Cem Emre Çakan, yeni gençlik kolları başkanı seçildi.

BERABERLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ ÖĞRENDİK

Kuran tilaveti ile başlayan kongrede ilk olarak konuşan eski Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, 15 yıldır birlikte yürüdüğü ve çalıştığı arkadaşlarına teşekkür etti. Gençlik kollarının, siyasetin bir okulu olduğunu ifade eden Göktepe, 'Gençlik kolları bize sadece siyaseti öğretmedi. Biz; birliği, beraberliği ve kardeşliği öğrendik. 10 yıldır gençlik kolları başkanlığı görevini yürüttüm, bu görevleri bana layık gören herkese teşekkür ediyorum, hakkınız helal edin' şeklinde konuştu.

AK PARTİ SİYASETİN OKULU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti'nin siyasetin okulu olduğunu belirterek, partisinin kadın ve gençlere büyük önem verdiğini vurguladı. Yeni seçilen kadroyla birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Yılmaz, 'Ana kademe siyasetin omurgasıysa, gençlik kolları da o omurgayı besleyen kılcal damarlar. AK Parti, Türkiye'ye siyaseti öğretti, siyasetin okulu oldu. Sadece siyasetin okulu olmadı, ülkenin kalkınması noktasında önemli adımlar da attı. 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin kalkınma temposunu da artırdı. Geçen hafta Mersin'de çok mütevazi bir temel atma töreni gerçekleştirildi. Bu yatırım Ortadoğu'daki son 10 yılın en büyük yatırımı, 20 milyar dolarlık bir yatırım yapıldı. Bu yatırım, bize demokrasi dersi vermeye kalkanların bile dudağını uçuklatıyor' ifadelerini kullandı.

GÖNÜLDEKİ BAĞLILIK DEVREDİLMEZ

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, birçok siyasi partinin genel kongrelerinin 5. Olağan Kongre kadar heyecanlı geçmediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durmadan çalıştığına dikkat çeken Kılıç, AK Parti mensuplarının da durmadan çalışması gerektiğini vurguladı. Kılıç, 'Gittiğimiz yerlere ve görüştüğümüz insanlarla tekrar görüşeceğiz, durmak gibi bir şansımız yok. Bizde, görevler sadece devredilir. Gönüldeki bağlılık, görev ise hiçbir zaman devredilmez. Gençler; önümüzde büyük bir seçim var. Dolayısıyla sizler zor ve yoğun bir dönemde görev üstleneceksiniz. AK Parti'deki her kademe birbirine kenetlenmiş durumda, hepimiz beraber mücadele vereceğiz, gece demeden, gündüz demeden koşacağız' diye konuştu.

UZUN SÜRELİ GÖREVLER FAYDALI DEĞİL

Caner Göktepe'nin, 10 yıldır gençlik kolları başkanı olarak görev yaptığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, 'AK Parti ile siyaset gençleşiyor. Türkiye güçleniyor' sloganına uygun olarak çalıştıklarını aktardı. Karaduman, 'Şu an görevi devreden gençlik kollarından 8 kişi, ana kademe yönetim kurulu üyemiz oldu. Bir gençlik kolları başkanının, çok uzun süre görev yapmasının faydalı olmadığını düşünüyorum. Gençlik kolları çok dinamik bir yapı, yaş dolunca ana kademeye sağlıklı bir geçişin sağlanacağı, ana kademelerin de güçleneceği bir dönemdeyiz. Geçmiş dönemleri incelediğimde, çok fazla arkadaşımın ana kademelere geçemediğini gördüm. Gençlerimizin, enerjisini ve gözlerindeki ışığı gördük. Önümüzde iki önemli seçim var, gençlerimizin bu enerjisiyle çalışmalar yapacağız. Bundan sonra da siyaset gençleşecek ve Türkiye güçlenecek' dedi.

CANER HALEN BURADA BAŞKANDI

Samsun'da güçlü bir gençlik yapısının olduğunu kaydeden AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, 'Biz üniversitedeydik, Caner gençlik kollarındaydı. İl komisyonundaydık, Caner 2. dönem başkan olmuştu. Biz İstanbul'da il yönetimine girdik, Caner gençlik kolları başkanıydı. İl başkan yardımcısı olduk, Caner yine gençlik kolları başkanıydı. İstanbul'da il gençlik kolları başkanı olduk, Caner burada il gençlik kolları başkanıydı. Genel merkezde gençlik kolları başkanı olduk, Caner halen buradaydı. Caner; vefanın ve istikrarın sembolü oldu, hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun, AK Parti'de sadece gençlik kollarında 80 bini aşkın arkadaşımız, yönetim kurullarına başvurdu. AK Partili olmak; makam, mevki ve koltuk peşinde değil, hizmet peşinde olmak demek" ifadelerine yer verdi.

SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

AK Parti'nin milletin, iradesi ve geleceği olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise, 'Sizler de bu siyaset eliyle bu devleti, tek bayrak altında, tek milletle yönetecek kişilersiniz. Sizler enerjisiniz, gücümüz, geleceğimiz, umudumuzsunuz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın peşinden onun gösterdiği hedeflere adım adım ilerleyeceksiniz. Bugüne kadar bu gayreti gösteren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye, hak ettiği güçlü ve onurlu yeri daha da ileriye götürecek. Türkiye mazlumların ve insanlığın umudu oldu. Türkiye insanlığın vicdanını temsil ediyor. Ülkemizde 3,5 milyon sığınmacı sorunsuz şekilde yaşıyor. 3,5 milyon insanın Türkiye'ye geldiğini görüp 'onlar bize de gelir' diye telaşa kapılanları gördünüz. Ama Türkiye onların gösterdiği reaksiyonu göstermedi, huzur içinde, barış içerisinde kardeşlerine sahip çıktı. Bu büyük millet olmanın özelliği. 2019 seçimlerine hazır olalım. Millet iradesinin parlamenter demokrasi sisteminde yeterince güçlü yansıyamadığını gördük. Nisan 2017'de milletimize sorduk. Bu sistemi 'cumhurbaşkanlığı sistemi olarak sürdürelim mi' dedik, milletimiz 'evet' dedi. Milletimizle birlikte 2019 seçimlerinde bu sistemi inşa edeceğiz. 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacağız' şeklinde konuştu.

GELECEK TÜRKİYE'SİNİ HAYAL EDİYORUZ

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi. Karaaslan, 'Son 100 yılın en kritik neslidir, bizim sahip olduğumuz genç nesil. Omuzlarındaki yükün en çok ağırlaştığı ama bu yükü taşıyabilecek kadar dik durabilen bir gençliktir, sahip olduğumuz gençlik. Gençler; bu ülkenin teminatı. Gençlik kollarını yürekten tebrik ediyorum, bu davayı en yükseklere çıkarmak için yaşından büyük olgunluk ve azimle çalışıyorlar. Sizler, mesafe ne olursa olsun umudun ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarısınız. '2023' demiştik ve tarih geldi. Artık 2023'ün yolundayız, bir hedefti ve o hedefe yaklaşıyoruz. Türkiye; 2023 hedeflerini koydu, daha sonra '2053, hatta 2071' dedi. Şu an ülkeyi yöneten bizler, bizden sonraki nesiller için bir gelecek Türkiye'si hayal ediyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için çok güçlü bir vizyon ortaya koymak ve ona sahip çıkmak gerekiyor. Türkiye, 2017'de yüzde 7.4 büyüdü. Avrupa'nın yüzde 2 büyüdüğü bir dünyada Türkiye; bu kadar hainle, yedi düvelle büyük çarpışmaların içindeyken yüzde 7.4 büyüdü. Bunları çok iyi anlatmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Kongreye ayrıca AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, ilçe belediye başkanları ve parti yönetimi de katıldı.

Zeynep Irmak ÖCAL