6-8 Nisan'da tarihleri arasında düzenlenen Dostluk Turnuvası'na Ankara Golf Kulübü, Klasis Golf Kulübü, KKTC Golf Kulübü ve Samsun Golf Kulübünden yaklaşık 60 sporcunun katıldı. Bu gün sona eren turnuvada, dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

'Herkesin katkısı oldu'
Turnuvanın kapanış törenine katılarak misafirlere hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, turnuvaya katılan sporcular ve yakınlarını Samsun'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Türkiye'nin bütün şehirleri bir gelecek iddiası ile mücadele veriyor. Türkiye'nin 81 tane şehri var. Hepsi bir mücadelenin içinde ama size çok samimi bir şey söyleyeyim; gerek sağlık, gerek spor gerek eğitim, gerek turizm gerekse kültürel alt yapısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmış bir şehirdesiniz. Bunda acizane benim bir katkım olmuş olabilir ama benden önceki belediye başkanlarının da milletvekillerinin de, Samsunda yaşayan herkesin değerli katkıları oldu. Siz değerli misafirlerimizin de biraz daha vakti olsa ve şehrimizi gezme şansınız olsaydı keşke. Bundan sonra düzenlenecek turnuvalarda en azından 2-3 saatlik bir gezi programı da ekleyebilirsek iyi olacak aslında. Katılımınız için hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

'Sahamız parmakla gösterilecek'
Başkan Yılmaz Samsun Golf Kulübü sahasının 2. 9 deliğinin 19 Mayıs'a kadar yetiştirilmesini de isteyerek, 'Sahamızın da gerek zorluk derecesi gerek kalitesiyle beğenilmiş olma duygusuyla sizlere hitap ediyorum. Ben iddia ediyorum belki bu saha İstanbul'daki Kemer Country gibi sahalarla rekabet edemez ama biz bu sahayı belki de Türkiye'nin parmakla göstereceği bir saha haline getiririz diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Samsun golf turnuvası sona erdi