Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dünya Romanlar Günü nedeniyle Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek etkinliğe katılacak. Avrupa Parlamentosu, Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi ile Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından düzenlenen En Roman Dostu Belediye Başkanı Kampanyası'nda En Roman Dostu Belediye Başkanı seçilen Başkan Genç, Cumhurbaşkanlığınca Roman etkinliğine katılması için Külliye'ye davet edildi.

KÜLLİYE'DE PROGRAMA KATILACAK

Avrupa Parlamentosu (AP)'nda düzenlenecek ödül törenine katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e giden Başkan Genç, Pazartesi günü ödülünü DG NEAR Genel Direktörü ve AP Üyesi Soraya Post'tan alacak. İsviçre'de Roman Haftası sebebiyle düzenlenecek etkinliklerde de yer alacak olan Başkan Osman Genç, Çarşamba günü ise Türkiye'ye dönerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılacak.

ROMAN ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Öte yandan Başkan Osman Genç, İsviçre yolculuğu öncesi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Yavuzselim Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı etkinlikte Ünlü Romanlar Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Genç, daha sonra sergiyi gezdi. Roman vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan genç, Roman Yürüyüşü'ne de katıldı. Roman vatandaşların ellerinde dövizlerle birlikte gerçekleştirdiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

EŞİT HİZMET ANLAYIŞI

Roman vatandaşları şehrin zenginliği olarak gördüklerini ve bu yönde eşit hizmet anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Genç, "İlçemizin her noktasına olduğu gibi Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelere de eğitim, kültür, sanat, spor ve kentsel dönüşüm alanlarında hizmetler götürdük. Bunun sonucunda uluslararası bir ödüle layık görülmek ve Roman etkinliğine katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilmek bizler için onur vericidir. İnşallah Pazartesi günü Avrupa Parlamentosu'nda ödülümüzü aldıktan sonra Çarşamba günü Külliye'de sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Roman kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.