Samsun Özel Ataanıt Okulları'nda, 'Okuma Bayramı' programı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe; öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Minik öğrencilerin bir yıl boyunca öğrendiklerini aile ve öğretmenlerine sergilediği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı.

Büyük beğeni toplayan etkinlikte; İngilizce şarkılar, zeybek dans gösterileri, bale gösterileri, Atatürk oratoryosu, piyano gösterileri, birinci sınıfların yıl içinde yaptıkları etkinliklerden oluşan slayt sunumları, melodika gösterileri ve Ata şarkısı performansına yer verildi.

ÇOCUKLAR HAYATI BAMBAŞKA YORUMLUYOR

Gösteriler öncesinde konuşma yapan Özel Ataanıt Koleji Genel Müdürü Berrin Aydın, "Artık dünyanın içine teknoloji yerleşti. Çocuklar hayata başka bir bakış açısıyla bakıyor. Bizler dijital göçebe, onlar yerliler. Çocuklar dünyayı başka türlü değerlendiriyor, öğreniyor, konuşuyor ve hayata başka türlü bakıyor. Beklentilerimizi, kendi çocukluğumuzdaki beklentiler ile çakıştırmadan ilerlemek zorundayız. Çocuklarımız, öz güvenleri yüksek bireyler olsun. Sakın ama sakın çocuklarımızın eğitim değerlerini bizim eğitim değerlerimize benzeterek yorumlamayalım ve değerlendirmeyelim. Bu noktalar, evrensel değerlere ulaşmada ve çocuklarımızı çağın normlarında yetiştirmede çok önemli. Okumaya geçen çocuklarımızın, bu ilk okuma süreçlerini bizler ile birlikte yaşadığı için çok mutluyuz. Bu güzel eğitim ve öğretim sürecinde, evrensel bir başlangıç yaptıkları için onları gönülden kutluyorum' dedi.

UNUTULMAZ DAKİKALAR

Sınıf öğretmenleri ise, birinci sınıflarının Okula Bayramı'nda birbirinden güzel etkinlikler ile velilerin karşısına çıktıklarını ifade ederek, çocuklar ve veliler kadar heyecanlı olduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından çocuklar, birbirinden güzel gösterilerle ailelerine unutulmaz dakikalar yaşattı. Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı gösteriler, büyük beğeni topladı.

Mehtap YILDIZ