Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (SAMGÜDEF) Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, Sivaslılar Derneği Başkanı Murat Turan ve Kelkitliler Derneği Başkanı Şakir Seven tarafından Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Heyet ilk olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı, ardından Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan'ı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Pala ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Çetin Altun'u ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

SAMSUN'U ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bakan Yılmaz'ı ziyareti esnasında, sivil toplum kuruluşlarının her geçen gün daha önemli olduğunu ve gelecekte daha da önemli görevler alacağını kaydeden SAMGÜDEF Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, "Biz ülkemiz için üzerimize düşen hangi görev varsa yapmaya hazırız. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak çok geniş bir camiayı temsil ediyoruz. Sivaslılar Derneği Başkanı Murat Turan ile birlikte hareket ettiğimiz bu yolda, yaşadığımız şehir Samsun'da, şehrimizi ve insanlarını çok önemsiyoruz. Hep birlikte daha yaşanabilir bir Samsun hedefliyoruz" diye konuştu.
Sivaslılar Derneği Başkanı Murat Turan ise Bakan Yılmaz'a hitaben, "Hemşehrimiz olmanız bizim için gurur vesilesi. Sizin bu ülke için en iyi olanı yapmaya çalışmanız ve üstün gayretleriniz bizleri motive ediyor ve moral kaynağımız oluyor" dedi.

SAMSUN DAVETİNİ KABUL ETTİ

Görüşme esnasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, ''Ülkemiz için eğitim çok önemli ve can damarıdır, bu nedenle her geçen gün eğitime ve gençlere verilen önem ve imkanları artırmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını da çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
Çok samimi bir atmosferde geçen görüşmede Mustafa Seven ve Murat Turan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı Samsun'a davet etti. Bakan Yılmaz, daveti kabul ederek uygun olan en kısa zamanda Samsun'u ziyaret edeceğini söyledi.

HIZLI TREN GÖRÜŞÜLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı görüşmelerinin ardından heyet Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Çetin Altun'u da makamında ziyaret etti.
Başkanlar, Samsun için planlanan hızlı tren projesiyle ilgili Genel Müdür Altun'dan bilgi aldı. SAMGÜDEF Başkanı Mustafa Seven ile yıllar öncesine dayanan dostlukları ve Sivaslı olması nedeniyle de samimi bir havada geçen görüşmede her iki başkan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Çetin Altun'a misafirperverliği ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.