Bafra Musiki Cemiyeti binasında düzenlenen açılış programına, Samsun İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Vural Yıldırım, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Samsun Sanat Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu ve Bafra Musiki Cemiyeti Koro elemanları katıldı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat yaptığı açılış konuşmasında, 'Burada yeni sezonun, yeni hocamızla, yeni ufuklara yelken açtığımız bir dönemde çok hayırlı bir işe karar verdik. Belediye başkanımızı ziyaret ettik, düşüncemizi ifade ettik. 70-80 yıldır Bafra'da kültür sanat faaliyetleri Bafra Musiki Cemiyeti etrafında devam ediyor. Musiki Cemiyetimizin nihai hedeflerinden birisi olan konservatuvar konusunu gündeme getirilmesi ve çabalarından dolayı değerli Başkanım Zihni Beye sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler bu işi amatörce yapıyoruz. Bu iş belediye bünyesine geçtiği zaman tabii ki elimizi ayağımızı bu işten çekmeyeceğiz. Kültürel ve sosyal faaliyetlere elimizden geldiğince tüm arkadaşlarla katkı yapmaya devam edeceğiz. Bunun bir resmi ayağı olması lazım. Sağlıklı yürüyebilmesi için, bir adım daha ileriye gidebilmesi için, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, kızlarımıza bir adım daha ilerisinde sanatsal faaliyetler yaptırabilmek için, müzik yaptırabilmek için, folklor yaptırabilmek için, tiyatro yaptırabilmek için mutlaka bir konservatuvar bünyesinde olmamız gerekiyor. Bu akşam bu yolda ilk adımımızı atıyoruz" dedi.

'BELEDİYE KONSERVATUVARINI TEZ ZAMANDA HAYATA GEÇİRİRİZ'

Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Bafra küçük bir yer değil, birçok ilden büyük. Temelde de alt yapısında belli değerlere sahip, belli birikime sahip, potansiyellere sahip. Konservatuvar olayını tez zamanda gerçekleşmesi ve bizim de yapılanmada elimizden geleni yapma adına şehirden de olumlu tepkiler ve karşılık göreceğimize inanıyorum. Bu amaçla da Bafra Belediye konservatuvarını tez zamanda hayata geçiririz' diye konuştu.

Samsun Sanat Merkezi Başkanı ve Bafra Musiki Cemiyeti Koro Şefi Osman Ergen, 'Bu konservatuvar müjdesini önümüzde ki sezon vermeyi umuyoruz. Sanatsız kalan bir milletin damarlarından biri kopmuş demektir. O yüzdende sanat hayatın kendisidir. Müzik hayatın kendisidir. Biz sadece bunların içinde vesileyiz' ifadelerini kullandı.

'SAMSUN KÖKLÜ SANATI OLAN BİR ŞEHİR'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Müzik olsun şiir olsun, edebiyat olsun, geçmişte yaşanan acıların, tatlılıkların, mutlulukların müzikle ifade edilmesidir. Bu bizi geçmişimize götürür, hafızamızı canlandırır. Sanatsız bir şehir, sanatsız bir millet, sanatsız bir devletin olması asla düşünülemez. Köklü bir devlet olmanın, köklü bir millet olmanın, köklü bir şehirli olmanın yolu sanattan geçer. Samsun bunlardan biri, köklü sanatı olan bir şehir. Hele de Bafra geçmiş tarihiyle baktığınız zaman Canik Sancağı olduğunda önemli bir merkezdi. Sancağı yöneten Haznedarzadelerin çıktığı yerdir. Onun için bu ilçemizde sanatsal etkinliğin olması önemlidir."

Konuşmaların ardından açılış pastası kesildi. Samsun Sanat Merkezi Başkanı ve Bafra Musiki Cemiyeti Koro yeni Şefi Osman Ergen, Samsun Sanat Merkezi adına Belediye Başkanı Zihni Şahin'e çiçek takdim etti.

Osman Ergen yönetiminde kısa bir sanat müziği konserinden sonra gece yapılan ikramla son buldu.