Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal'ın yönetmenlik ve senaristliğini yaptığı 'Zeytin Dalı Dumlupınar'dan Afrin'e' oyunu büyük beğeni aldı.
Oyunun sergilenmesinin ardından teşekkür belgesi takdimine geçildi. Öğrencilerin plaket ve belgeleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından verildi.
Tarihi değerlerin millete hatırlatılması gerektiğini belirten Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, 'Yaklaşık 100 yıllık kısa tarihimizi 80 dakika gibi kısa bir zamana sığdırıp bize duygulu ve anlamlı bir zaman yaşatan öğrencilerimiz başta olmak üzere Fulya hocamıza teşekkür ediyorum. Bu tür oyunların devamını diliyorum çünkü milletimize, milleti millet yapan değerleri zaman zaman hatırlatmak gerekiyor. Kötüler boş durmuyor, kötü insanlara fırsat vermemek için şanlı tarihimizi hatırlatmamız üzerimize vazifedir' dedi.
DPÜ'nün yaklaşık 2 senedir 'Dumlupınar'dan Dumlupınar'a' adlı proje üzerinde çalıştığını ifade eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören 'Dumlupınar'dan Afrin'e' tiyatro gösterisinin projenin ilk ayağı olduğunu, Dumlupınar'a ilişkin bir web sayfası hazırlandığını kaydetti ve Mayıs ayının ilk haftasında geniş katılımlı büyük bir organizasyon daha gerçekleştirileceğini duyurdu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir de, öğrencileri tebrik edip emeği geçenlere teşekkür etti. (EFE)

Kütahya’da ’Zeytin Dalı Dumlupınar’dan Afrin’e isimli tiyatroya ilgi