2 ay önce faaliyetlerine başlayan Artuklu Bilgi Evi'nde sanat, kültür, eğitim ve eğlenceye yönelik her türlü donanımı ve hizmeti gençlerle buluşturan Artuklu Belediyesi, YKS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz kurslar veriyor. Hafta sonu verilen kurslara gençler yoğun ilgi gösteriyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere talep artınca, belediye talebi karşılamak için ek sınıf açarak talepleri karşılamaya çalışıyor.
Bilgi Evi'nde gerçekleşen sanat, kültür ve eğitim faaliyetleriyle, kişisel donanıma sahip, hobi edinmiş, kendini yetiştirmiş gençlerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, 'Tüm bunların yanında beni en çok da ilçemizin eğitimde başarı sağlaması ve fark yaratması mutlu eder. Bu nedenle YKS hazırlık kursları açtık. Ücretli kurslara gitme imkânı olan, olmayan bütün gençlerimize kucak açıyoruz' dedi.

'Kütüphanemizin dolması gurur veriyor'
Öztürk, 'YKS sınavına hazırlanmaları için hafta sonu kurslarımızın yanı sıra YKS hazırlık kitaplarının, soru bankalarının da bulunduğu kütüphanemiz ve ücretsiz fotokopi hizmetimizle de gençlerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Kütüphanemiz kitap okuyan, araştıran, ders çalışan gençlerle dolup taşıyor. Bunun için gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onların başarılı bireyler olarak yetişmesi için hiçbir hizmetten kaçınmayacağız' diye konuştu.

Artuklu Belediyesi’nden YKS’ye hazırlanan gençlere destek