Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hacer Özaydın ve beraberindeki heyet inşaatı önümüzdeki günlerde yeniden başlayacak olan Vezirköprü Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde incelemelerde bulundu.
Yürütülen çalışmalar ve inşaatın son durumu hakkında Vezirköprü Devlet Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş ve Vezirköprü Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Göksel Kınay'dan bilgi alan Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75'te olan hastanede Ağustos ayından itibaren binada kullanılacak tefrişat ve malzemelerin alım işlemlerine başlayacaklarını açıkladı.
İnşaat sürecinin Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından da yakından takip edildiğini söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, kendilerinin de Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurdukları yatırım, takip ve değerlendirme birimiyle inşa süreçleri devam eden Vezirköprü, Çarşamba, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi inşaatlarının bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için çalıştıklarını vurguladı.

12 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı
Yeni hastaneye geçiş sürecinde eski hastanede de Vezirköprülülerin ihtiyaçlarını dikkate alarak acilen yapılması gereken çalışmaları tamamladıklarını belirten Oruç, bu çerçevede halen hizmet veren binada 12 yataklı bir Palyatif Bakım Merkezi ve 4 yataklı 2. seviye bir yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdiklerini, ayrıca acil servisin yoğunluğunu dikkate alarak yeni bir müşahede alanı düzenleyerek acil servisi genişlettiklerini, hastaneye ait 2 ambulansında yenilenmesi yönünde bir çalışma başlattıklarını söyledi.
200 yataklı yeni hastanenin Vezirköprü'nün önümüzdeki 50 yılında hizmet verecek şekilde planlandığını söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, yeni binada acil serviste müşahede yatağı sayısın 10'dan 30'a; ameliyat oda sayısının 4'ten 7'ye çıkacağını, şu an 22 poliklinikle hizmet verirken yeni hastanede 52 poliklinikle hizmet vereceklerini, tüm hasta odaları nitelikli oda olarak planlanan hastanede ayrıca 401 araçlık bir otopark da bulunacağını vurguladı.
Amaçlarının Vezirköprü halkının tedavi için il merkezine gitmesine gerek olmadan işlemlerini ilçede tamamlaması olduğunu vurgulayan Oruç, yeni hastanenin ve hastanenin hemen yanına inşa edilen 20 ünitli Vezirköprü Diş Sağlığı Merkezinin hizmete girmesiyle, Vezirköprü'de sağlık alanında istenilen seviyede bir hizmet verme şansına sahip olacaklarını ifade etti.

Vezirköprü Devlet Hastanesinin yüzde 75’i tamam