Ceyhan Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri Dr. Evren Esin ve Dr. Cenk Er gözetiminde gelen 3'üncü sınıf öğrencileri hayvan barınağında Cerrahi ve Dahiliye dersi uygulamalı eğitimler aldılar.
Ziyarette Ceyhan Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencileriyle sohbet eden Belediye Başkanı Kadir Kara, 'Belediye olarak ve insani olarak hassasiyetle sokak hayvanlarını korumak adına çalışmalar yürütüyoruz. Yerel yönetim olarak Allah'ın yarattığı her canlıya sahip çıkma mecburiyetimiz var. Sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının yaşam süreçlerini daha da kolaylaştırabilmek adına veteriner hekimlerimiz ve tüm ekiplerimiz barınak çalışmalarını özenle yürütüyorlar. Daha farklı neler yapabiliriz, hayvanlarımızın yaşam bağlarını nasıl güçlendirebiliriz noktasında daha iyisini yapmanın arayışı içerisindeyiz' dedi.
Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Evren Esin ise, 'Uygulamalı eğitimlerimizde hayvanlar ameliyata nasıl hazırlanır, hangi aşamalardan geçer, ameliyat sonrası bakımları nasıl takip edilir gibi konularımızı uygulamalı olarak Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağında öğrencilerimize aktarıyoruz. Bizlere ve genç veteriner hekim adayları öğrencilerimize böyle imkan ve fırsat tanıdığınız için çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Öğrenciler uygulamalı eğitimlerini Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yapıy