Odada düzenlenen eğitim öncesinde bir konuşma yapan Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, e-işlemlerin kabuk değiştirdiğini belirterek, artık sahte faturalarla ilgili gelir idaresinin ciddi değişiklik yapmaya başladığını söyledi. Şahin, 'Bundan sonra 2019 yılından itibaren 50 bine kadar olan faturalar ve üstü düzenlenecek. Bizim meslek değiştikçe, biz de değişeceğiz. Bu hızlı değişen dönüşen, bu şeylere ayak uydurmak için sürekli eğitim yapıyoruz' dedi.
Konuşmalarında 7104 sayılı kanunla KDV ve diğer kanunlarda yapılan değişikliklere de değinen Başkan Şahin, 'KDV indiriminde takvim yılı sınırı takip eden yılsonu olarak değiştirilmiştir. Gümrüksüz satış mağazalarına yapılan teslimler KDV ve ÖTV'den istisna edilmiş, yabancılara verilen sağlık hizmetleri KDV'den istisna tutulmuştur. Yine makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnası getirilip, ikinci el taşıt ve taşınmaz teslimlerinde alış ve satış arasındaki fark KDV'ye tabi tutulacaktır. Bunun yanında Maliye Bakanlığına küçük işletmeler için vergi ödemesi 2 ay uzatılması, SMMM'lere ise 'iade raporu düzenleme ve karşıt inceleme' yetkisi verilmiştir. Ben bu kapsamda eğitimimizin camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.
Van Ticaret Borsası ile Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili de konuşan Şahin, 'Her iki oda ilimiz için çok önem arz ediyor. Ben bu kapsamda yapılan seçimlerin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, seçilen başkanları da tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.
Program, TÜRMOB Eğitmeni Yalçın Sütütemiz tarafından slayt eşliğinde sunulan 'Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası' eğitimi ile sona erdi.

SMMMO’da ‘Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası’ eğitimi