Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Samsun Şube Sekreteri Nurcihan Tomrukçu, 10 Nisan Laiklik Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

HUKUKU GEÇERLİ KILAR

Laikliğin toplum için önemine değinen Tomrukçu, "Laiklik devlet yönetimi, aklın ve bilimin esas alınmasını öngörür. Atatürk bu konudaki görüşünü, 'Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz' sözleriyle ifade etmiştir. Laiklik, devlet yönetimi milli egemenliğin esas alınmasını amaçlandığı gibi; aklın ve bilimin rehberliğini öngörür. Aklın ve bilimin ışığında toplumun ihtiyaçları gözetilerek hukuk kurallarının geçerli olması esasını getirir" diye konuştu.

DEVRİMLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Laiklik sayesinde tüm vatandaşların devlet önünde eşit duruma geldiğini belirten Tomrukçu, "Laiklikle milli birlik ve beraberlik güçlenmiş, mezhep kavgaları önlenmiş, toplumsal barış sağlanmıştır. Laiklik sayesinde ülkemizde yaşayan yabancı azınlıkların devletimiz aleyhine faaliyet göstermeleri son bulmuş, böylece düşman devletlerin iç işlerimize karışmaları önlenmiştir. Laiklik ümmeti ulus yapmıştır. Biz Cumhuriyet Kadınları, Atatürk ilkeleri rehberliğinde cumhuriyet devrimlerine sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU